Santorini (Thira) National Airport (JTR)

Santorini (Thira) National Airport (JTR)

Algemene informatie Vliegveld Santorini Griekenland

Het Santorini (Thira) National Airport, ook bekend als JTR, is de belangrijkste internationale luchthaven op het eiland Santorini in Griekenland. De luchthaven ligt in het zuidoosten van het eiland, op ongeveer 6 kilometer van de hoofdstad Fira. JTR is een klein maar druk vliegveld dat jaarlijks miljoenen toeristen verwelkomt.

Adres: Santorini (Thira) National Airport, Kamari, Santorini, Griekenland

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op Santorini (Thira) National Airport:

 

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aegean Airlines Athene, Thessaloniki, Mykonos, Heraklion
Ryanair Athene, Milaan, Rome, Londen
Transavia Amsterdam
EasyJet Athene, Milaan, Parijs, Londen

Voorzieningen

Santorini (Thira) National Airport biedt verschillende voorzieningen om het reizigers gemakkelijk en comfortabel te maken. Enkele van de faciliteiten op de luchthaven zijn:

– Winkels: Er zijn verschillende winkels op de luchthaven waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en andere benodigdheden kunnen kopen.
– Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden op de luchthaven waar reizigers kunnen genieten van Griekse gerechten en internationale snacks.
– Geldautomaten: Er zijn meerdere geldautomaten beschikbaar voor reizigers die geld nodig hebben tijdens hun verblijf op het eiland.
– Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven, zodat reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren om het eiland te verkennen.
– VIP lounge: Er is een VIP lounge beschikbaar voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar Santorini (Thira) National Airport te reizen:

– Taxi: Buiten de terminal zijn er taxistandplaatsen waar reizigers een taxi kunnen nemen naar hun bestemming op het eiland. Het is raadzaam om een officiële taxi te kiezen en de prijs van tevoren af te spreken.
– Bus: Er is een regelmatige busdienst die de luchthaven verbindt met de belangrijkste steden en dorpen op het eiland. De bustijden zijn afgestemd op de aankomst- en vertrektijden van vluchten.
– Autoverhuur: Reizigers kunnen ook een auto huren op de luchthaven om het eiland op eigen tempo te verkennen. Er zijn meerdere autoverhuurbedrijven beschikbaar.
– Shuttle service: Sommige hotels bieden een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven voor hun gasten. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met uw hotel om te informeren naar de mogelijkheden.

Kortom, Santorini (Thira) National Airport is de belangrijkste toegangspoort tot het prachtige eiland Santorini. Met goede verbindingen met verschillende bestemmingen en diverse voorzieningen, zorgt de luchthaven ervoor dat reizigers comfortabel en gemakkelijk kunnen genieten van hun verblijf.

Gerelateerde vliegvelden