Thessaloniki Macedonia International Airport (SKG)

Thessaloniki Macedonia International Airport (SKG)

Algemene informatie

Thessaloniki Macedonia International Airport (SKG), ook wel bekend als de luchthaven van Thessaloniki, is de tweede drukste luchthaven van Griekenland. Het is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en ligt ongeveer 15 km ten zuidoosten van het stadscentrum van Thessaloniki. Het vliegveld bedient de regio Noord-Griekenland en is een belangrijke toegangspoort tot populaire toeristische bestemmingen zoals Chalkidiki en de berg Athos.

Adres

Thessaloniki Macedonia International Airport

541 24 Thessaloniki, Griekenland

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Aegean Airlines Athene, Londen, Frankfurt
Olympic Air Athene, Rhodos, Heraklion
Ryanair Rome, Berlijn, Milaan
Transavia Amsterdam Bezoek de website

 

Thessaloniki Macedonia International Airport heeft een breed aanbod aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. Er zijn diverse winkels waar je souvenirs, kleding, elektronica en nog veel meer kunt kopen. Ook zijn er meerdere restaurants en cafés waar je kunt genieten van lokale Griekse gerechten of internationale smaken. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor aanwezig op de luchthaven.

Bovendien biedt de luchthaven gratis draadloos internet aan, zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderzalen en VIP-lounges beschikbaar.

Vervoer van en naar de luchthaven

Thessaloniki Macedonia International Airport biedt verschillende transportopties om reizigers naar hun eindbestemming te brengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste opties:

Bus: Er zijn regelmatig busdiensten van en naar het stadscentrum van Thessaloniki. Buslijnen 78 en 78N bedienen het vliegveld en bieden een handige en betaalbare transportoptie.

Taxi: Reizigers kunnen een taxi nemen vanaf de taxistandplaats buiten de aankomsthal. Het is een snelle en gemakkelijke manier om naar je eindbestemming te gaan, maar houd er rekening mee dat er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht voor bagage of late ritten.

Autoverhuur: Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd, waaronder internationale en lokale bedrijven. Het huren van een auto kan handig zijn als je van plan bent om de regio te verkennen tijdens je verblijf.

Shuttle service: Sommige hotels in Thessaloniki bieden een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven aan voor hun gasten. Dit is iets om te overwegen als je in een hotel verblijft.

Ongeacht de gekozen transportoptie, kunnen reizigers erop vertrouwen dat ze een gemakkelijke en efficiënte reiservaring zullen hebben van en naar Thessaloniki Macedonia International Airport.

Gerelateerde vliegvelden