Jaipur International Airport (JAI)

Jaipur International Airport (JAI)

Introductie

Jaipur International Airport (JAI) is de belangrijkste luchthaven die de stad Jaipur, gelegen in de Noord-Indiase staat Rajasthan, bedient. Het is een internationale luchthaven en bevindt zich ongeveer 13 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Jaipur International Airport speelt een cruciale rol in het verbinden van Rajasthan met andere belangrijke steden in India en internationale bestemmingen.

Adres

Het adres van Jaipur International Airport is Terminal 2, Airport Road, Sanganer, Jaipur, Rajasthan 302029, India.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf Jaipur International Airport. Hier zijn de 3 grootste maatschappijen die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
IndiGo Binnenlandse vluchten binnen India
Air India Nationale en internationale bestemmingen
SpiceJet Binnenlandse vluchten binnen India

Voorzieningen

Jaipur International Airport biedt verschillende faciliteiten om het reiscomfort van passagiers te vergroten. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

  • Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van diverse keukens en drankjes.
  • Duty-free winkels: De luchthaven herbergt ook diverse duty-free winkels waar passagiers kunnen winkelen voor cosmetica, parfums, elektronica en andere producten.
  • Valutawissel: Passagiers kunnen valuta wisselen bij banken en wisselkantoren op de luchthaven.
  • Autoverhuur: Er zijn autoverhuurdiensten beschikbaar voor passagiers die de stad willen verkennen.
  • Gratis Wi-Fi: Passagiers kunnen gebruik maken van gratis Wi-Fi om verbonden te blijven tijdens hun reis.

Transportopties

Van en naar Jaipur International Airport zijn er verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers:

  • Taxi’s: Passagiers kunnen gemakkelijk taxi’s vinden buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het is belangrijk om te onderhandelen over de prijs voor het instappen.
  • Oplaadbare auto’s: Er zijn ook oplaadbare auto’s beschikbaar voor reizen in de stad. Deze kunnen vooraf gereserveerd worden.
  • Openbaar vervoer: Bussen en riksja’s zijn ook beschikbaar voor passagiers die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer.
  • Autoverhuur: Reizigers kunnen ook een auto huren op de luchthaven om comfortabel rond te reizen.

Jaarlijks aantal reizigers

Jaipur International Airport verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld bedraagt het aantal reizigers per jaar rond de 4 miljoen. Vanwege de groeiende populariteit van Jaipur als toeristische bestemming en het toenemend aantal zakelijke reizigers, wordt verwacht dat dit aantal elk jaar zal blijven stijgen.

Conclusie

Jaipur International Airport is een belangrijke toegangspoort tot de stad Jaipur en biedt uitstekende connectiviteit met bestemmingen in India en daarbuiten. Met diverse luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties is de luchthaven goed uitgerust om aan de behoeften van zowel binnenlandse als internationale reizigers te voldoen. Reizigers kunnen genieten van een comfortabele en aangename ervaring tijdens hun verblijf op Jaipur International Airport.

Gerelateerde vliegvelden