Kempegowda International Airport

Kempegowda International Airport

Over Kempegowda International Airport

Kempegowda International Airport is een drukke internationale luchthaven gelegen in Bangalore, Karnataka, India. De luchthaven is vernoemd naar Kempegowda, een lokale heerser uit de 16e eeuw die bijdroeg aan de ontwikkeling van Bangalore. Deze moderne en goed uitgeruste luchthaven bedient de stad Bangalore en de omliggende regio en is een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres

Het adres van de luchthaven Kempegowda International Airport is:
Devanahalli, Bengaluru, Karnataka 560300, India

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op Kempegowda International Airport:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
IndiGo Binnenlandse en internationale bestemmingen
Air India Binnenlandse en internationale bestemmingen
Jet Airways Binnenlandse en internationale bestemmingen

Faciliteiten

Kempegowda International Airport biedt een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen om de reiservaring van passagiers comfortabel en aangenaam te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels en boetieks
– Restaurants en cafés
– Duty-free winkels
– Geldautomaten en wisselkantoren
– Lounges
– Bagagekluizen
– Medische faciliteiten
– Gratis Wi-Fi-toegang
– Rolstoeltoegankelijkheid

Transportmogelijkheden

Om van en naar Kempegowda International Airport te reizen, kunnen passagiers gebruik maken van verschillende transportmogelijkheden, waaronder:

– Taxi’s: Er zijn voldoende taxi’s beschikbaar bij de aankomsthal van de luchthaven. Passagiers kunnen een taxi nemen om naar hun bestemming in Bangalore te reizen.
– Metroservices: Er is een metroservice beschikbaar die de luchthaven verbindt met verschillende delen van Bangalore en zijn buitenwijken.
– Busdiensten: Er zijn regelmatige busdiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar verschillende bestemmingen in Bangalore.
– Autoverhuur: Passagiers kunnen ook een auto huren bij de autoverhuurbedrijven die op de luchthaven aanwezig zijn.

Aantal reizigers

Kempegowda International Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 25 miljoen reizigers per jaar de luchthaven, waardoor het een van de drukste luchthavens van India is.

Al met al biedt Kempegowda International Airport moderne faciliteiten, goede transportmogelijkheden en een aangename reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale passagiers. Het is de belangrijkste toegangspoort tot Bangalore en dient als een belangrijke hub voor reizigers uit de hele wereld.

Gerelateerde vliegvelden