Mumbai (BOM)
Luchthaven Mumbai

Luchthaven Mumbai

Algemene informatie

Luchthaven Mumbai, ook bekend als Chhatrapati Shivaji International Airport, is het belangrijkste internationale vliegveld van Mumbai, India. Het is vernoemd naar Chhatrapati Shivaji, een prominente 17e-eeuwse Maratha-keizer. De luchthaven bevindt zich in het Andheri East-gebied van Mumbai en is goed bereikbaar voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Adres:

Luchthaven Mumbai

Sahar Road, Navpada, Marol, Andheri East

Mumbai, Maharashtra 400099, India

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land
IndiGo India
Air India India
Jet Airways India

Voorzieningen

  • Restaurants en cafés: Luchthaven Mumbai beschikt over een ruime selectie van restaurants, cafés en snelle hapjes om aan de voedingsbehoeften van reizigers te voldoen.
  • Winkelen: Er zijn diverse winkels aanwezig op de luchthaven waar reizigers souvenirs, lokale producten, mode, cosmetica en nog veel meer kunnen kopen.
  • Wifi: Gratis wifi-service is beschikbaar voor alle passagiers op de luchthaven.
  • Duty-free winkels: Reizigers kunnen profiteren van duty-free shopping en genieten van belastingvrije artikelen zoals parfums, cosmetica, alcohol en tabak.
  • Lounges: Er zijn verschillende lounges op de luchthaven waar reizigers kunnen ontspannen en genieten van comfortabele zitplaatsen, snacks, drankjes en andere faciliteiten.

Transportopties

Luchthaven Mumbai is goed verbonden met verschillende transportmiddelen voor het gemak van reizigers:

  • Taxi: Passagiers kunnen gebruik maken van de diensten van de lokale taxi’s die beschikbaar zijn bij de luchthaven om naar hun bestemming te reizen.
  • Oplaadebare taxi’s: Luchthaven Mumbai heeft ook oplaadebare taxi’s beschikbaar voor reizigers die een milieuvriendelijke optie verkiezen.
  • Bus: Er zijn reguliere busdiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar verschillende delen van de stad.
  • Rail: Het dichtstbijzijnde treinstation, Andheri Railway Station, ligt op ongeveer 3 km afstand van de luchthaven en biedt verbindingen naar verschillende delen van Mumbai.

Gemiddeld aantal reizigers per jaar

Gemiddeld reizen meer dan 50 miljoen passagiers per jaar via Luchthaven Mumbai, waardoor het een van de drukste luchthavens van India is.


Gerelateerde vliegvelden