Netaji Subhas Chandra Bose International Airport

Netaji Subhas Chandra Bose International Airport

Overzicht

Netaji Subhas Chandra Bose International Airport is een internationale luchthaven in Kolkata, India. Deze luchthaven dient als belangrijkste luchtvaartknooppunt voor de regio Kolkata. Het is vernoemd naar Netaji Subhas Chandra Bose, een prominente nationalistische leider in de Indiase onafhankelijkheidsbeweging. De luchthaven ligt op een strategische locatie en bedient miljoenen reizigers uit India en andere delen van de wereld.

Adres:

Het adres van Netaji Subhas Chandra Bose International Airport is: **Jessore Road, Dum Dum, Kolkata, West Bengal 700052, India**. De luchthaven is goed bereikbaar via verschillende transportopties.

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op de luchthaven van Netaji Subhas Chandra Bose:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
IndiGo Airlines India
SpiceJet India
Air India India

Voorzieningen

Netaji Subhas Chandra Bose International Airport biedt verschillende voorzieningen om het comfort van de reizigers te waarborgen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn:

– Winkels en boetieks: Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan winkels en boetieks waar ze souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
– Eetgelegenheden: Er zijn diverse restaurants, cafés en eetgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van een verscheidenheid aan gerechten, van lokale delicatessen tot internationale keukens.
– Geldautomaten en wisselkantoren: Er zijn faciliteiten voor het wisselen van valuta en geldautomaten beschikbaar om aan de financiële behoeften van de reizigers te voldoen.
– Lounges: Reizigers kunnen ontspannen in de lounges, die zijn uitgerust met comfortabele zitplaatsen, wifi en andere faciliteiten.
– Bagageopslag: Er zijn bagageopslagfaciliteiten beschikbaar voor reizigers die hun bagage willen achterlaten tijdens een tussenstop of lay-over.
– Informatiebalie: Een informatiebalie is beschikbaar om reizigers te helpen met vragen en informatie over de luchthaven en haar diensten.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Netaji Subhas Chandra Bose International Airport te komen. Hier volgen enkele van de meest populaire keuzes:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar rechtstreeks buiten de luchthaven. Reizigers kunnen een taxi nemen naar hun bestemming in Kolkata of andere nabijgelegen steden.
– Openbaar vervoer: Er zijn bussen en treinen beschikbaar voor reizigers die de voorkeur geven aan openbaar vervoer. De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoersnetwerk van Kolkata.
– Autoverhuur: Reizigers kunnen ook een auto huren op de luchthaven om onafhankelijk te reizen en de omgeving te verkennen.

Jaarlijkse Passagiers

Netaji Subhas Chandra Bose International Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen reizigers. Het is een drukke luchthaven vanwege de gunstige ligging en uitgebreide vliegroutes. De exacte hoeveelheid reizigers varieert per jaar, maar het gemiddelde aantal reizigers bedraagt ongeveer 20 miljoen per jaar.

Kortom, Netaji Subhas Chandra Bose International Airport is een belangrijke luchthaven in Kolkata, India, die uitstekende faciliteiten biedt aan reizigers. De luchthaven bedient miljoenen reizigers per jaar en biedt verschillende vervoersmogelijkheden om het gemak van de reizigers te vergroten. Met een verscheidenheid aan winkels, eetgelegenheden en andere voorzieningen is deze luchthaven een comfortabel en efficiënt start- of eindpunt voor uw reis.

Gerelateerde vliegvelden