Sardar Vallabhbhai Patel International Airport

Sardar Vallabhbhai Patel International Airport

Overzicht

Sardar Vallabhbhai Patel International Airport, ook wel bekend als Ahmedabad Airport, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Ahmedabad in de staat Gujarat, India. De luchthaven is vernoemd naar Sardar Vallabhbhai Patel, een vooraanstaand politicus en een van de oprichters van de Republiek India. Het is een van de drukste luchthavens in India en bedient als belangrijk knooppunt voor passagiers en vrachtvervoer.

Adres

Het adres van Sardar Vallabhbhai Patel International Airport is Hansol, Ahmedabad, Gujarat, India. Door de centrale ligging in Ahmedabad is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar voor zowel inwoners als bezoekers.

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Een aantal van de grootste luchtvaartmaatschappijen die vanaf Sardar Vallabhbhai Patel International Airport opereren zijn:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
IndiGo Binnenlandse en internationale bestemmingen
SpiceJet Binnenlandse bestemmingen
Air India Binnenlandse en internationale bestemmingen

Voorzieningen

Sardar Vallabhbhai Patel International Airport biedt verschillende faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:
– Verschillende eetgelegenheden en coffeeshops waar passagiers kunnen genieten van een hapje en drankje.
– Winkels met een scala aan producten, waaronder duty-free winkels waar belastingvrije producten gekocht kunnen worden.
– Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van passagiers.
– Wi-Fi-faciliteiten voor toegang tot internet.
– Een medisch centrum voor noodgevallen en gezondheidsvoorzieningen.
– Rolstoeltoegankelijkheid en assistentie voor passagiers met beperkte mobiliteit.
– Bagagekluizen en een bagagedepot voor het veilig opslaan van bagage.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar om van en naar Sardar Vallabhbhai Patel International Airport te reizen. Deze omvatten:
– Taxi’s: Er zijn tal van taxi’s beschikbaar buiten de luchthaven die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen.
– Met de auto: Passagiers kunnen ook met hun eigen voertuigen naar de luchthaven reizen. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden beschikbaar.
– Openbaar vervoer: Er zijn bus- en treinverbindingen die passagiers naar verschillende delen van Ahmedabad kunnen brengen.

Jaarlijks aantal reizigers

Sardar Vallabhbhai Patel International Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld reizen elk jaar meer dan 10 miljoen passagiers via deze luchthaven. Daarom is het belangrijk dat de luchthaven goed uitgerust is met alle nodige voorzieningen en faciliteiten om aan de behoeften van deze grote aantallen reizigers te voldoen.

Als een prominent knooppunt voor luchtverkeer in India speelt Sardar Vallabhbhai Patel International Airport een cruciale rol in het verbinden van reizigers met binnenlandse en internationale bestemmingen, terwijl het tegelijkertijd comfortabele faciliteiten en vervoersmogelijkheden biedt.

Gerelateerde vliegvelden