Trivandrum International Airport (TRV)

Trivandrum International Airport (TRV)

Algemene informatie

Trivandrum International Airport (TRV), ook wel bekend als de Internationale Luchthaven Trivandrum, is een belangrijke luchthaven in de stad Thiruvananthapuram in de Indiase staat Kerala. De luchthaven ligt in het zuidelijke deel van India en bedient de stad en de omliggende regio. Het is een van de drukste luchthavens in Kerala en wordt beschouwd als een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres: Trivandrum International Airport, Vallakadavu P.O., Thiruvananthapuram, Kerala 695008, India

Luchtvaartmaatschappijen

Trivandrum International Airport is de thuisbasis van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven opereren:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
IndiGo Bangalore, Chennai, Mumbai, Delhi, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Dubai
Air India Delhi, Mumbai, Bangalore, Chennai, Dubai, Singapore, Malé
Etihad Airways Abu Dhabi

Voorzieningen

Trivandrum International Airport biedt verschillende voorzieningen om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze voorzieningen zijn onder andere:

  • Duty-free winkels
  • Restaurants en cafés
  • Wisselkantoren en geldautomaten
  • Bagagekluizen
  • Eerste hulp en medische faciliteiten

Daarnaast zijn er ook lounges beschikbaar voor reizigers die toegang hebben tot speciale privileges, zoals business class-passagiers en leden van bepaalde frequent flyer-programma’s.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar om van en naar Trivandrum International Airport te reizen:

  • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminal, waarmee reizigers gemakkelijk naar hun bestemming kunnen komen. Het is altijd raadzaam om een taxi te nemen van een betrouwbare en geautoriseerde dienstverlener.
  • Bus: Er is een regelmatige busverbinding vanaf de luchthaven naar het stadscentrum en andere belangrijke bestemmingen in de regio. Dit is een betaalbare optie voor reizigers die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers de vrijheid hebben om zelf te rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Trivandrum International Airport bedient een groot aantal reizigers per jaar. Gemiddeld passeren meer dan 5 miljoen passagiers deze luchthaven jaarlijks. Het aantal is gestaag gegroeid door de jaren heen en de luchthaven is continu bezig met het verbeteren van haar infrastructuur om aan de vraag te voldoen.

Gerelateerde vliegvelden