Adisucipto International Airport

Adisucipto International Airport

Algemene informatie

Adisucipto International Airport, ook wel bekend als Adisucipto Airport, is een luchthaven in de provincie Yogyakarta in Indonesië. Het is de drukste luchthaven in Midden-Java en dient als toegangspoort tot de stad Yogyakarta en omliggende gebieden. De luchthaven bevindt zich op een gunstige locatie, op slechts 7 kilometer ten oosten van het stadscentrum van Yogyakarta.

Adres

Het adres van Adisucipto International Airport is als volgt:

Polowijen, Sariharjo, Kec. Ngaglik, Kabupaten Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta 55584, Indonesië

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven van Adisucipto wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Lion Air Jakarta, Bali, Surabaya, Medan
Garuda Indonesia Jakarta, Bali, Surabaya, Singapore, Kuala Lumpur
AirAsia Jakarta, Bali, Surabaya, Kuala Lumpur

Faciliteiten

Adisucipto International Airport biedt een scala aan faciliteiten om te voldoen aan de behoeften van de passagiers. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn:

– Winkels en boetieks waar passagiers souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunnen kopen.
– Restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van een verscheidenheid aan gerechten en drankjes.
– Geldautomaten en wisselkantoren voor het wisselen van valuta en het opnemen van geld.
– Een medisch centrum voor dringende medische hulp.
– WiFi-toegang in de openbare ruimtes van de luchthaven.
– Bagage-opslagfaciliteiten om bagage veilig achter te laten tijdens het reizen.
– Autoverhuur voor passagiers die een auto willen huren om rond te rijden.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor passagiers die van en naar Adisucipto International Airport willen reizen. Enkele van deze opties zijn:

– Taxi’s: Taxistandplaatsen zijn beschikbaar buiten de luchthaventerminal. Passagiers kunnen een taxi nemen om naar hun bestemming te reizen. Het is belangrijk om altijd gebruik te maken van officiële taxi’s en de meter aan te laten zetten om eerlijke tarieven te garanderen.

– Shuttlebussen: Er zijn verschillende shuttlebussen die regelmatig van en naar de luchthaven rijden. Deze bussen bieden een betaalbare en handige manier om naar het stadscentrum of andere bestemmingen te reizen.

– Autoverhuur: Passagiers kunnen er ook voor kiezen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Dit stelt hen in staat om op hun eigen tempo te reizen en de flexibiliteit te hebben om verschillende plaatsen te verkennen.

– Openbaar vervoer: Er zijn ook openbare bussen beschikbaar die van en naar de luchthaven rijden. Dit kan een budgetvriendelijke optie zijn voor passagiers die geen haast hebben en bereid zijn om meer tijd te besteden aan het reizen.

Kortom, Adisucipto International Airport is een belangrijke luchthaven in Indonesië, die passagiers van over de hele wereld verwelkomt. Met een breed scala aan faciliteiten en transportopties, zorgt de luchthaven voor een comfortabele reiservaring voor alle passagiers.

Gerelateerde vliegvelden