Bali (DPS)

Bali Airport (DPS)

Adres:

Jl. Raya Gusti Ngurah Rai, Denpasar, Bali, Indonesië

Het vliegveld van Bali, officieel bekend als Ngurah Rai International Airport maar vaak simpelweg aangeduid als Bali Airport (IATA: DPS), is het belangrijkste vliegveld op het eiland Bali in Indonesië. Het is gelegen in de hoofdstad van Bali, Denpasar, en bedient miljoenen passagiers per jaar.

De luchthaven van Bali is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een nationale held van Indonesië die een belangrijke rol speelde in de Indonesische onafhankelijkheidsbeweging. Het vliegveld beschikt over moderne faciliteiten en biedt een breed scala aan diensten aan reizigers van over de hele wereld.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Garuda Indonesia Indonesië
AirAsia Maleisië
Lion Air Indonesië

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die op Bali Airport opereren zijn Garuda Indonesia, AirAsia en Lion Air. Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. AirAsia is een low-cost luchtvaartmaatschappij met uitgebreide verbindingen naar verschillende bestemmingen in Azië, terwijl Lion Air een andere belangrijke Indonesische luchtvaartmaatschappij is met een breed netwerk van binnenlandse vluchten.

Faciliteiten

Bali Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de reizigers te voldoen. Er zijn tal van eetgelegenheden waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd. Van populaire fastfoodketens tot lokale specialiteiten, er is voor elk wat wils. Daarnaast zijn er diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding, sieraden en nog veel meer kunnen kopen.

Het vliegveld beschikt ook over lounges waar passagiers kunnen ontspannen en wachten op hun vlucht. Deze lounges bieden comfortabele stoelen, gratis wifi en andere faciliteiten om de wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast zijn er geldautomaten, wisselkantoren en bagageafhandelingsservices beschikbaar.

Transportopties

Om van en naar Bali Airport te komen, kunnen reizigers gebruik maken van verschillende transportopties. Taxi’s zijn direct beschikbaar bij aankomst en bieden een snelle en handige manier om naar uw bestemming te reizen. Een andere optie is om een ​​vooraf geboekte privétransfer te regelen, zodat u gemakkelijk en zonder gedoe naar uw hotel kunt worden gebracht.

Daarnaast zijn er ook pendelbussen beschikbaar die verbindingen bieden naar populaire bestemmingen zoals Kuta, Ubud en Seminyak. Deze bussen zijn budgetvriendelijk en kunnen een goede optie zijn voor budgetreizigers. Verder hebben sommige hotels ook een eigen shuttle service voor hun gasten.

Kortom, Bali Airport is een moderne en goed uitgeruste luchthaven met goede verbindingen naar verschillende bestemmingen in binnen- en buitenland. Met de aanwezigheid van diverse faciliteiten en transportopties, zorgt het ervoor dat reizigers comfortabel en gemakkelijk kunnen reizen naar hun gewenste bestemmingen op het prachtige eiland Bali.

Gerelateerde vliegvelden