Husein Sastranegara International Airport
Luchthaven Husein Sastranegara International

Introductie

Luchthaven Husein Sastranegara International is een internationale luchthaven in Bandung, Indonesië. De luchthaven wordt vaak afgekort als BDO en is vernoemd naar Husein Sastranegara, een Indonesische piloot uit de koloniale tijd. Het is een belangrijk toegangspunt voor reizigers die naar de regio West-Java reizen en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres

Luchthaven Husein Sastranegara International
Gelegen aan Jl. Pajajaran No. 156, Pajajaran, Cicendo, Bandung City, West Java 40174, Indonesië

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Garuda Indonesia Nationaal en internationaal Website
AirAsia Nationaal en internationaal Website
Lion Air Nationaal en internationaal Website

Faciliteiten

  • Restaurants en cafés – Passagiers kunnen genieten van een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten in de diverse restaurants en cafés verspreid over de terminal.
  • Duty-free winkels – Er zijn verschillende duty-free winkels waar reizigers parfums, cosmetica, alcoholische dranken en andere belastingvrije producten kunnen kopen.
  • Wisselkantoren – Er zijn wisselkantoren beschikbaar voor reizigers die hun valuta moeten omwisselen naar Indonesische Rupiah.
  • Gratis Wi-Fi – Passagiers kunnen gebruik maken van gratis Wi-Fi in de terminal om verbonden te blijven.
  • Bagagedepot – Er is een bagagedepot waar reizigers hun bagage kunnen opslaan als ze deze tijdelijk niet willen meenemen.

Vervoersmogelijkheden

Reizigers hebben verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven te komen:

  • Taxi – Er zijn taxistandplaatsen buiten de terminal waar reizigers een taxi kunnen nemen naar hun bestemming in Bandung.
  • Ojek – Ojeks zijn motorfiets-taxi’s die veel gebruikt worden in Indonesië. Reizigers kunnen een ojek nemen vanaf de luchthaven naar hun bestemming.
  • Openbaar vervoer – Er zijn regelmatige busdiensten van en naar de luchthaven die reizigers naar verschillende delen van Bandung kunnen brengen.
  • Autoverhuur – Verschillende autoverhuurbedrijven bieden hun diensten aan op de luchthaven voor reizigers die zelf willen rijden.

Gerelateerde vliegvelden