Jakarta (CGK)

Vliegveld Jakarta (CGK)

Algemene informatie

Het vliegveld Jakarta (CGK), officieel bekend als de Soekarno-Hatta International Airport, is gelegen in de stad Tangerang, ongeveer 20 kilometer ten westen van Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Het is het drukste vliegveld van Indonesië en fungeert als een belangrijke hub voor internationale en binnenlandse vluchten.

Adres

Vliegveld Jakarta (CGK)

Soekarno-Hatta International Airport

Tangerang, Banten 19120

Indonesië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Garuda Indonesia Nationaal en internationaal
Lion Air Nationaal en internationaal
Indonesia AirAsia Nationaal en internationaal

Het vliegveld Jakarta (CGK) bedient een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia, Lion Air en Indonesia AirAsia. Deze luchtvaartmaatschappijen bieden zowel binnenlandse als internationale vluchten aan vanaf het vliegveld.

Faciliteiten

Het vliegveld Jakarta biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn tal van winkels en boetieks waar passagiers souvenirs, kleding, elektronica en lokale producten kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants, cafes en snacksbars waar reizigers kunnen genieten van zowel lokale als internationale gerechten.

Het vliegveld beschikt ook over lounges waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van voorzieningen zoals gratis wifi, comfortabele zitplaatsen en een rustige omgeving. Daarnaast zijn er ook faciliteiten voor zakelijke reizigers, zoals conferentiezalen en business centers.

Voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning, biedt het vliegveld Jakarta (CGK) ook faciliteiten zoals een wellnesscentrum, spa en massagesalon. Passagiers kunnen genieten van ontspannende behandelingen en massages om tot rust te komen na een lange reis.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportmogelijkheden om van en naar het vliegveld Jakarta (CGK) te reizen. Een populaire optie is het nemen van een taxi. Er zijn officiële taxi’s beschikbaar buiten de terminal die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen.

Een andere optie is om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Er zijn bussen beschikbaar die regelmatig pendelen tussen het vliegveld en verschillende delen van Jakarta. Dit kan een voordelige optie zijn voor reizigers die budgetvriendelijk willen reizen.

Daarnaast zijn er ook privé-autoverhuur en shuttlebusdiensten beschikbaar voor reizigers die meer comfort en gemak wensen. Deze diensten kunnen vooraf worden geboekt, wat handig is voor reizigers die graag hun transport van tevoren willen regelen.

Kortom, het vliegveld Jakarta (CGK) is een belangrijk luchtvaartknooppunt in Indonesië met tal van faciliteiten en transportopties. Of u nu lokaal of internationaal reist, het vliegveld zorgt voor een comfortabele en aangename reiservaring.

Gerelateerde vliegvelden