Lombok International Airport (LOP)Lombok International Airport (LOP)

Algemene informatie

Het Lombok International Airport (LOP) is het belangrijkste vliegveld op het eiland Lombok in Indonesië. Het is gelegen in het zuiden van Lombok, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mataram. Het vliegveld werd geopend in 2011 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het toerisme op Lombok.

Adres

Het adres van het Lombok International Airport (LOP) is:
Jl. By Pass Bandara International Lombok, Pujut, Kabupaten Lombok Tengah, Nusa Tenggara Bar. 83573, Indonesië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land Bestemmingen
Garuda Indonesia Indonesië Jakarta, Denpasar-Bali
Lion Air Indonesië Jakarta, Surabaya, Denpasar-Bali
AirAsia Maleisië Kuala Lumpur, Johor Bahru

Faciliteiten

Het vliegveld beschikt over verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te vergroten. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten. Daarnaast zijn er winkels waar souvenirs, kleding en andere producten gekocht kunnen worden.

Voor passagiers die behoefte hebben aan ontspanning, is er een lounge beschikbaar. Hier kunnen reizigers even tot rust komen voordat hun vlucht vertrekt. Daarnaast is er gratis wifi in het hele vliegveld, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven.

Het vliegveld beschikt ook over faciliteiten voor mindervaliden, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en liften. Er is ook een bagageopslagruimte waar passagiers hun bagage kunnen achterlaten als ze het eiland willen verkennen voordat ze terugvliegen.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar het Lombok International Airport te reizen. Een veelgebruikte optie is een taxi. Buiten de aankomsthal zijn taxistandplaatsen waar passagiers een taxi kunnen nemen naar hun gewenste bestemming.

Een andere optie is om een auto te huren. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben kantoren op het vliegveld waar passagiers een auto kunnen huren voor hun verblijf op Lombok.

Er zijn ook shuttlebussen beschikbaar die passagiers naar verschillende grote hotels en toeristische bestemmingen op Lombok brengen. Deze shuttlebussen vertrekken regelmatig vanaf het vliegveld en bieden een betaalbare en handige manier van vervoer.


Gerelateerde vliegvelden