Ngurah Rai International Airport

Ngurah Rai International Airport

Algemeen

Ngurah Rai International Airport, ook bekend als Denpasar Bali Airport, is het belangrijkste internationale vliegveld op het Indonesische eiland Bali. Het vliegveld ligt in het zuiden van Bali, ongeveer 13 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Denpasar. Ngurah Rai is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een nationale held uit Bali die zijn leven heeft gegeven tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog tegen het Nederlandse koloniale bewind.

Adres

Ngurah Rai International Airport,
Jalan Raya Gusti Ngurah Rai,
Tuban, Kuta,
Badung, Bali 80362,
Indonesië

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Garuda Indonesia Indonesië
Lion Air Indonesië
AirAsia Maleisië

Faciliteiten

Ngurah Rai International Airport biedt een breed scala aan faciliteiten voor reizigers. Er zijn diverse winkels waar souvenirs, kleding en duty-free producten kunnen worden gekocht. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten. Het vliegveld beschikt tevens over een aantal lounges, waar reizigers kunnen ontspannen en gebruik kunnen maken van gratis WiFi.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar Ngurah Rai International Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s die direct buiten de aankomsthal beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er ook pendelbussen die naar populaire bestemmingen in Bali rijden. Voor degenen die liever zelf rijden, zijn er autoverhuurders op het vliegveld waar auto’s kunnen worden gehuurd. Tot slot zijn er ook online taxidiensten en gedeelde shuttlebussen beschikbaar.


Gerelateerde vliegvelden