Pekanbaru (PKU)

Pekanbaru (PKU) – Luchthavenbeschrijving

Algemene informatie

Pekanbaru Airport (IATA-code: PKU) is een belangrijke luchthaven in de Indonesische stad Pekanbaru, de hoofdstad van de provincie Riau. Deze moderne luchthaven is strategisch gelegen in het westen van Indonesië en bedient zowel binnenlandse als internationale passagiers. Met faciliteiten van wereldklasse en uitstekende connectiviteit is Pekanbaru Airport een belangrijk knooppunt voor zakenreizigers en toeristen die het prachtige eiland Sumatra willen verkennen.

Adres

Het adres van Pekanbaru Airport is: Jalan Bandar Raya, Simpang Tiga, Tampan, Pekanbaru 28293, Indonesië.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven van Pekanbaru bedient passagiers met een aantal gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de top 3 luchtvaartmaatschappijen die opereren op Pekanbaru Airport:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Lion Air Jakarta, Padang, Batam, Medan
AirAsia Kuala Lumpur, Jakarta, Medan
Garuda Indonesia Jakarta, Batam, Medan

Voorzieningen

Pekanbaru Airport biedt een breed scala aan faciliteiten om aan de behoeften van de passagiers te voldoen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten op de luchthaven zijn:

  • Winkels en boetieks: Passagiers kunnen genieten van duty-free winkelen, mode- en reisbenodigdheden kopen in de diverse winkels op de luchthaven.
  • Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden en cafés waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten of gewoon een kopje koffie kunnen drinken.
  • Geldautomaten en wisselkantoren: Passagiers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot geldautomaten en wisselkantoren om hun valuta te wisselen.
  • Lounges: Er zijn lounges beschikbaar voor zakenreizigers en premium passagiers, waar zij kunnen genieten van comfortabele stoelen, gratis wifi en andere voorzieningen.
  • Wi-Fi: Er is gratis Wi-Fi beschikbaar op de luchthaven, waardoor passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.

Vervoer van en naar de luchthaven

Passagiers hebben verschillende opties om van en naar Pekanbaru Airport te reizen:

  • Taxi’s: Er zijn taxistandplaatsen buiten de luchthaventerminal waar passagiers gemakkelijk een taxi kunnen nemen naar hun bestemming.
  • Huurauto’s: Passagiers hebben de mogelijkheid om een ​​auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, waardoor ze volledige vrijheid hebben om de stad en de omgeving te verkennen.
  • Openbaar vervoer: Er zijn ook busdiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar verschillende delen van de stad.
  • Hotelservice: Sommige hotels in Pekanbaru bieden een ophaalservice vanaf de luchthaven aan voor hun gasten. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met het hotel voor het regelen van deze service.

Kortom, Pekanbaru Airport is een belangrijke luchthaven met moderne en diverse faciliteiten. Of u nu voor zaken of plezier reist, de luchthaven zorgt voor een naadloze reiservaring en biedt uitstekende connectiviteit naar zowel binnenlandse als internationale bestemmingen.

Gerelateerde vliegvelden