Semarang (SRG)

Luchthaven Semarang (SRG)

De Luchthaven Semarang (SRG) is een internationale luchthaven gelegen in Semarang, Indonesië. Het is de belangrijkste luchthaven in de regio Centraal-Java en bedient de stad Semarang en omliggende gebieden. De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer van het stadscentrum van Semarang, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Adres

Luchthaven Semarang

Jalan Adisumarmo No.1, Kalitirto, Kabupaten Boyolali, Jawa Tengah 57453, Indonesië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Garuda Indonesia Denpasar, Jakarta, Surabaya https://www.garuda-indonesia.com
Lion Air Denpasar, Jakarta, Surabaya https://www.lionair.co.id
AirAsia Bandung, Jakarta, Surabaya https://www.airasia.com

Faciliteiten

De luchthaven Semarang biedt reizigers een scala aan faciliteiten om hun reiservaring comfortabel en handig te maken. Enkele van de belangrijkste faciliteiten op de luchthaven zijn:

  • Eet- en drinkgelegenheden: Er zijn verschillende restaurants, cafés en kiosken waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.
  • Duty-free shops: Er zijn duty-free winkels waar passagiers belastingvrije goederen kunnen kopen.
  • Geldautomaten en geldwisselkantoren: Reizigers kunnen gebruik maken van geldautomaten en wisselkantoren om aan hun financiële behoeften te voldoen.
  • Gratis wifi: De luchthaven biedt gratis wifi zodat reizigers verbonden kunnen blijven tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar voor reizigers die van en naar de luchthaven Semarang willen reizen.

  • Taxi’s: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten de terminal, waar reizigers een taxi kunnen nemen naar hun bestemming.
  • Openbaar vervoer: Er zijn bussen en minibusjes beschikbaar die passagiers naar verschillende delen van Semarang en de omgeving kunnen brengen.
  • Autoverhuur: Reizigers kunnen ook een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, zodat ze zelfstandig kunnen reizen.

Of je nu aankomt in Semarang voor zaken of plezier, de luchthaven Semarang biedt alle nodige voorzieningen en vervoersmogelijkheden om jouw reis zo aangenaam mogelijk te maken. Plan je volgende reis via Luchthaven Semarang en ervaar het gemak en comfort dat het biedt aan reizigers.


Gerelateerde vliegvelden