Sultan Hasanuddin International Airport


Sultan Hasanuddin International Airport

Sultan Hasanuddin International Airport

Algemene Informatie

Sultan Hasanuddin International Airport is een belangrijke internationale luchthaven gelegen in het zuiden van Sulawesi, Indonesië. Het is vernoemd naar Sultan Hasanuddin, een lokale held en verzetsstrijder uit de 17e eeuw. De luchthaven bedient de stad Makassar en heeft een strategische ligging in de regio, waardoor het een belangrijke hub is voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Ligging

Het adres van Sultan Hasanuddin International Airport is Jl. Raya Tana Toraja, Kabupaten Maros, Sulawesi Selatan, Indonesië. De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer ten noorden van het centrum van Makassar.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Garuda Indonesia Jakarta, Bali, Surabaya
AirAsia Kuala Lumpur, Bangkok, Singapore
Lion Air Jakarta, Bandung, Yogyakarta

Voorzieningen

Sultan Hasanuddin International Airport heeft een breed scala aan faciliteiten om het reizigerscomfort te waarborgen. In de terminal vindt u diverse winkels, waaronder belastingvrije winkels waar u parfums, cosmetica, elektronica en souvenirs kunt kopen. Daarnaast zijn er ook restaurants en cafés waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten. Voor degenen die behoefte hebben aan geldtransacties, zijn er geldautomaten en een wisselkantoor beschikbaar. Bovendien biedt de luchthaven gratis wifi voor alle passagiers.

Voor reizigers die assistentie nodig hebben, is er een speciale overlegplaats beschikbaar in de terminal. De luchthaven heeft ook faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en hellingbanen. Voor ouders met jonge kinderen zijn er babyverzorgingskamers waar ze hun kinderen kunnen verschonen en voeden.

Daarnaast zijn er ook lounges beschikbaar voor business class-passagiers en premium leden van bepaalde luchtvaartmaatschappijen. Deze lounges bieden comfortabele zitplaatsen, snacks, drankjes en zakelijke faciliteiten zoals wifi en printers.

Tot slot beschikt de luchthaven over een parkeerterrein waar passagiers hun voertuigen kunnen parkeren tijdens hun reis. Dit parkeerterrein is 24 uur per dag geopend en er zijn zowel korte als lange verblijfsopties beschikbaar.

Vervoersopties

Er zijn verschillende vervoersopties beschikbaar om van en naar Sultan Hasanuddin International Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruikmaken van taxi’s die beschikbaar zijn buiten de terminal. Het is raadzaam om een betrouwbare taximaatschappij te kiezen en de ritprijs van tevoren te onderhandelen.

Een andere mogelijkheid is om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven die hun diensten aanbieden op de luchthaven. Dit geeft reizigers de vrijheid om zelfstandig te reizen en de omgeving te verkennen.

Ten slotte is er ook een busdienst beschikbaar die verbindingen biedt tussen de luchthaven en verschillende delen van Makassar. Deze bussen vertrekken regelmatig vanaf de luchthaven en zijn een betaalbaar alternatief voor de taxi of huurauto.


Gerelateerde vliegvelden