Yogyakarta (JOG)

Vliegveld Yogyakarta (JOG)

Introductie

Vliegveld Yogyakarta, officieel bekend als Adisutjipto International Airport, is het belangrijkste vliegveld in de stad Yogyakarta, Indonesië. Het vliegveld ligt op ongeveer 6 kilometer ten oosten van het centrum van Yogyakarta. Het is vernoemd naar een voormalige Indonesische luchtmachtbasis die in de buurt van het vliegveld was gevestigd. Het vliegveld wordt voornamelijk bediend door binnenlandse en regionale luchtvaartmaatschappijen, maar er zijn ook enkele internationale vluchten beschikbaar.

Adres

Het adres van vliegveld Yogyakarta is Jl. Raya Solo KM. 9, Yogyakarta 55281, Indonesië.

Airlines

Hieronder vindt u een tabel met de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op vliegveld Yogyakarta.

Luchtvaartmaatschappij Land
Garuda Indonesia Indonesië
AirAsia Maleisië
Lion Air Indonesië

Faciliteiten

Vliegveld Yogyakarta biedt verschillende faciliteiten en voorzieningen om het verblijf van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn, zijn onder andere:

– Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.

– Winkels waar reizigers souvenirs, kleding, parfums en andere items kunnen kopen.

– Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van reizigers om valuta te wisselen of geld op te nemen.

– Een duty-free winkel waar reizigers belastingvrije artikelen kunnen kopen.

– WiFi-toegang in de terminalgebouwen voor passagiers die verbonden willen blijven.

– Parkeerfaciliteiten voor degenen die met de auto naar het vliegveld komen.

Transportopties

Voor reizigers die van en naar vliegveld Yogyakarta willen reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die reizigers naar hun eindbestemming kunnen brengen. Het wordt aanbevolen om gebruik te maken van betrouwbare taxi’s die een meter hebben of vooraf een prijs kunnen afspreken.

– Bussen: Het openbaar vervoer is ook beschikbaar vanaf het vliegveld. Er zijn verschillende busmaatschappijen die diensten aanbieden aan verschillende delen van de stad en omliggende gebieden.

– Autoverhuur: Reizigers die de vrijheid willen hebben om zelf rond te rijden, kunnen een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op het vliegveld.

– Hotel shuttles: Sommige hotels bieden ook pendeldiensten van en naar het vliegveld aan voor hun gasten. Dit kan worden geregeld bij het boeken van een verblijf in het hotel.

Al met al biedt vliegveld Yogyakarta een comfortabele en handige reiservaring voor passagiers die naar en vanuit de stad reizen. Met een goede selectie van luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties, is het vliegveld een belangrijk knooppunt voor reizigers in de regio.

Gerelateerde vliegvelden