Ben Gurion Airport

Ben Gurion Airport

Locatie en Adres

Ben Gurion Airport, oftewel Luchthaven Ben Gurion, is de belangrijkste luchthaven van Israël en is gelegen in Lod. Het adres van deze luchthaven is: Ben Gurion Airport, HaMada Street, 70100, Lod, Israël. De luchthaven is vernoemd naar de eerste premier van Israël, David Ben-Gurion.

Grote Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
El Al Israel Airlines Israël
Aeroflot Rusland
Lufthansa Duitsland

Voorzieningen

Ben Gurion Airport biedt een scala aan faciliteiten om reizigers te accommoderen. U kunt genieten van winkel- en eetgelegenheden, variërend van duty-free winkels tot luxe boetieks, evenals diverse restaurants en cafés die lokale en internationale gerechten aanbieden. Daarnaast heeft de luchthaven gratis WiFi beschikbaar voor alle passagiers, evenals geldautomaten, wisselkantoren en bagageopslagfaciliteiten.

Transportopties

Reizen van en naar Ben Gurion Airport is eenvoudig dankzij de beschikbare transportopties. U kunt ervoor kiezen om een taxi te nemen, gebruik te maken van openbaar vervoer zoals treinen of bussen, of een shuttle-service te boeken. Bovendien zijn er autoverhuurbedrijven beschikbaar als u de vrijheid wilt hebben om zelf te rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Ben Gurion Airport is een van de drukste luchthavens van het Midden-Oosten en verwerkt jaarlijks een groot aantal passagiers. Gemiddeld reizen meer dan 20 miljoen mensen per jaar via deze luchthaven.


Gerelateerde vliegvelden