Ramon Airport
Ramon Airport

Description

Ramon Airport is een internationale luchthaven gelegen in het zuiden van Israël, in de stad Eilat. Het is vernoemd naar de voormalige Israëlische premier David Ben-Gurion. De luchthaven is bedoeld om de druk op de nabijgelegen luchthaven van Ovda te verlichten en meer toeristen naar de regio te trekken. Ramon Airport opende zijn deuren op 21 januari 2019 en is het tweede publieke luchthavencomplex in Israël naast Ben-Gurion Airport.

Ramon Airport bevindt zich op een schilderachtige locatie in de Negev-woestijn, ongeveer 18 kilometer ten noorden van Eilat. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar via een goed wegennetwerk en biedt moderne infrastructuur en faciliteiten voor de reizigers. Het is een belangrijke toegangspoort voor toeristen die Eilat bezoeken, evenals voor lokale bevolking die naar internationale bestemmingen reizen.

Adres

Het adres van Ramon Airport is: Eilat, Israël.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
El Al Tel Aviv, Amsterdam, Londen, Parijs
Arkia Tel Aviv, Berlijn, Boedapest, Milaan
Wizz Air Vilnius, Riga, Boekarest, Budapest, Sofia

Faciliteiten

Ramon Airport biedt een scala aan faciliteiten om het reizen zo comfortabel mogelijk te maken voor passagiers. Enkele van de faciliteiten zijn onder andere:

  • Duty-free winkels
  • Restaurants en cafés
  • Wisselkantoren
  • Autoverhuur
  • Informatiepunten

Transportopties

Ramon Airport biedt verschillende transportopties om reizigers van en naar de luchthaven te brengen.

  • Taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de luchthaven die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben vestigingen op de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren.
  • Openbaar vervoer: Er zijn busdiensten beschikbaar die reizigers van en naar de luchthaven kunnen brengen.

Aantal reizigers

Gemiddeld reizen er jaarlijks zo’n 2 miljoen reizigers via Ramon Airport. Dit aantal blijft jaarlijks groeien vanwege de toenemende populariteit van Eilat en de aantrekkelijkheid van de regio als toeristische bestemming.


Gerelateerde vliegvelden