Bergamo (BGY)

Luchthaven Bergamo (BGY)

Algemene informatie

Luchthaven Bergamo, ook wel bekend als Il Caravaggio International Airport Bergamo-Orio al Serio, is een belangrijke luchthaven in de regio Lombardije in Italië. Het is gelegen in de nabijheid van de stad Bergamo, ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Milaan. Luchthaven Bergamo is een van de drukste luchthavens in Italië en dient als luchtvaartknooppunt voor low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Adres

Het adres van Luchthaven Bergamo is Via Aeroporto 13, 24050 Orio al Serio BG, Italië. De luchthaven is goed bereikbaar met de auto en er zijn parkeerfaciliteiten beschikbaar.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchthaven Bergamo bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen. De 3 grootste luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven zijn:

Maatschappij Bestemmingen
Ryanair Europese bestemmingen
Wizz Air Europese bestemmingen
Blue Air Europese bestemmingen

Faciliteiten

Luchthaven Bergamo biedt verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te verbeteren. Enkele van deze faciliteiten zijn:

– Winkels: Er zijn diverse winkels aanwezig waar reizigers onder andere kleding, cosmetica, boeken en elektronica kunnen kopen.
– Restaurants en cafés: Er zijn verschillende restaurants, cafés en bars waar reizigers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje voor of na hun vlucht.
– Duty-free winkels: Reizigers kunnen profiteren van belastingvrij winkelen bij de duty-free winkels op de luchthaven.
– Geldautomaten: Er zijn meerdere geldautomaten beschikbaar waar reizigers contant geld kunnen opnemen.
– VIP-services: Luchthaven Bergamo biedt ook VIP-services aan, waaronder speciale lounges en assistentie voor zakenreizigers.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Luchthaven Bergamo te reizen:

– Met de auto: De luchthaven is goed bereikbaar met de auto en er zijn parkeermogelijkheden beschikbaar voor zowel korte als lange termijn.
– Met het openbaar vervoer: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen Luchthaven Bergamo en het stadscentrum van Bergamo, evenals andere nabijgelegen steden en dorpen.
– Taxi’s: Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s die beschikbaar zijn bij de terminals van de luchthaven. Het is raadzaam om vooraf een taxi te reserveren om wachttijden te vermijden.

Kortom, Luchthaven Bergamo is een belangrijk luchtvaartknooppunt in Italië. Met een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties, biedt de luchthaven een comfortabele ervaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden