Bologna Guglielmo Marconi Airport (BLQ)

Bologna Guglielmo Marconi Airport (BLQ)

Overzicht

Bologna Guglielmo Marconi Airport, ook wel bekend als BLQ, is een internationale luchthaven die zich bevindt in de stad Bologna, Italië. De luchthaven is vernoemd naar de beroemde Italiaanse natuurkundige en Nobelprijswinnaar Guglielmo Marconi.

Adres

Adres: Via del Triumvirato, 84, 40132 Bologna BO, Italië

Airlines

# Luchtvaartmaatschappij
1. Alitalia
2. Ryanair
3. Wizz Air

 

Faciliteiten

BLQ biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende winkels, waaronder duty-free winkels, waar reizigers belastingvrije producten kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse restaurants, cafés en bars waar passagiers kunnen genieten van een maaltijd of een drankje.

De luchthaven heeft ook faciliteiten voor gehandicapte passagiers, waaronder speciale toiletten en rolstoeltoegankelijke hellingen.

Vervoersmogelijkheden

Vanuit Bologna Guglielmo Marconi Airport zijn er verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar om naar het stadscentrum en andere bestemmingen te reizen. Passagiers kunnen kiezen uit de volgende opties:

    • Trein: Het treinstation ligt op ongeveer 6 kilometer van de luchthaven en biedt regelmatige verbindingen naar het centraal station van Bologna en andere steden in Italië.
    • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die passagiers van en naar de luchthaven vervoeren. Deze bussen bieden verbindingen naar het stadscentrum, treinstations en andere belangrijke locaties.
    • Taxi: Reizigers kunnen ook kiezen voor een taxi om naar hun bestemming te reizen. Taxistandplaatsen bevinden zich direct buiten de terminalgebouwen.
    • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben kantoren in de luchthaven. Passagiers kunnen een auto huren om zelfstandig naar hun bestemming te rijden.

Bologna Guglielmo Marconi Airport is goed bereikbaar en biedt verschillende vervoersmogelijkheden voor passagiers, waardoor het een ideale luchthaven is voor zowel binnenlandse als internationale reizen.

Gerelateerde vliegvelden