Catania-Fontanarossa Airport (CTA)

Catania-Fontanarossa Airport (CTA)

Algemene informatie

De Catania-Fontanarossa Airport (CTA) is een internationale luchthaven gelegen in Catania, Sicilië. Het is de drukste luchthaven van Sicilië en een belangrijk knooppunt voor het vliegverkeer in Zuid-Italië. De luchthaven is vernoemd naar de vulkanische berg Etna, die in de buurt van Catania ligt.

Het adres van het vliegveld is Via Fontanarossa, 95121 Catania CT, Italië.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land
Alitalia Italië
Lufthansa Duitsland
Ryanair Ierland

 

De Catania-Fontanarossa Airport bedient een groot aantal luchtvaartmaatschappijen die binnenlandse en internationale vluchten aanbieden. Alitalia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië, is een van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven. Andere prominente luchtvaartmaatschappijen zijn Lufthansa en Ryanair.

Voorzieningen

De luchthaven biedt verschillende faciliteiten om aan de behoeften van passagiers te voldoen. Er zijn diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding, alcoholische dranken en andere producten kunnen kopen. Daarnaast zijn er restaurants en cafés waar zowel lokale als internationale gerechten worden geserveerd. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van gratis wifi op de luchthaven.

Verder zijn er ook faciliteiten voor mindervaliden, waaronder aangepaste toiletten en rolstoeltoegankelijke voorzieningen. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderzalen en lounges beschikbaar. De luchthaven heeft ook geldautomaten, wisselkantoren en bagagekluizen voor het gemak van de passagiers.

Vervoer naar en van de luchthaven

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers om van en naar de Catania-Fontanarossa Airport te komen. Een populaire optie is het openbaar vervoer, waaronder bussen en treinen. Verschillende busmaatschappijen bieden vervoer aan naar verschillende bestemmingen in de omgeving. Daarnaast is er ook een treinstation in de buurt van de luchthaven, waardoor reizigers gemakkelijk naar andere steden op Sicilië kunnen reizen.

Daarnaast zijn er ook taxi’s beschikbaar buiten de luchthaven voor het gemak van reizigers. Het is ook mogelijk om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven, zodat reizigers de omgeving op eigen gelegenheid kunnen verkennen.

Kortom, de Catania-Fontanarossa Airport is een belangrijke luchthaven in Sicilië met een breed scala aan vluchten en faciliteiten voor passagiers. Met verschillende transportopties kunnen reizigers gemakkelijk van en naar de luchthaven reizen.

Gerelateerde vliegvelden