Malpensa Airport

Malpensa Airport

Algemene informatie

Malpensa Airport is een internationale luchthaven gelegen in de regio Lombardije, ten noordwesten van Milaan, Italië. De luchthaven is een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten en bedient jaarlijks miljoenen passagiers.

Adres

Adres: Via del Casale, 45, 21010 Ferno VA, Italië

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
KLM Amsterdam, New York, Parijs, Londen Website
Lufthansa Frankfurt, München, Berlijn, Rome Website
British Airways Londen, Edinburgh, Glasgow, Manchester Website

Voorzieningen

Malpensa Airport biedt verschillende faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn tal van winkels, restaurants en cafés waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan culinaire opties en duty-free producten kunnen kopen. Daarnaast zijn er ook lounges, geldautomaten, wisselkantoren, bagagedepots en kinderspeelplaatsen beschikbaar in de terminal.

Transportmogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om van en naar Malpensa Airport te reizen. Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer, taxi’s of een huurauto.

    • Trein: Malpensa Express is een directe treinverbinding tussen het centraal station van Milaan (Milano Centrale) en de luchthaven. De reistijd bedraagt ongeveer 50 minuten.
    • Bus: Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar die passagiers van en naar de luchthaven kunnen brengen. Deze bussen bieden verbindingen naar verschillende steden en dorpen in de regio.
    • Taxi: Er zijn taxistandplaatsen beschikbaar buiten het terminalgebouw van de luchthaven. Het is raadzaam om alleen gebruik te maken van officiële taxi’s en de meter aan te laten zetten.
    • Huurauto: Verschillende autoverhuurbedrijven, zoals Sixt en Avis hebben kantoren op de luchthaven. Reizigers kunnen ter plekke een auto huren of van tevoren online reserveren.

Gerelateerde vliegvelden