Orio al Serio International Airport

Orio al Serio International Airport

Algemene informatie

Orio al Serio International Airport, ook wel bekend als Aeroporto di Bergamo-Orio al Serio, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Orio al Serio, nabij Bergamo, in de regio Lombardije, Italië. De luchthaven ligt op ongeveer 45 kilometer ten oosten van Milaan en is de derde drukste luchthaven van Italië na de luchthavens van Rome en Milaan.

Adres

Orio al Serio International Airport

Via Aeroporto, 13

24050 Orio al Serio BG, Italië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land
Ryanair Ierland
Wizz Air Hongarije
Tui fly Belgium België

Faciliteiten

Orio al Serio International Airport biedt verschillende faciliteiten aan voor reizigers. Er zijn diverse eet- en drinkgelegenheden, variërend van restaurants en cafés tot snelle snackbars en koffiehuisjes. Daarnaast zijn er tal van winkels waar je souvenirs, mode en elektronische producten kunt kopen. Ook is er een duty-free winkel aanwezig voor belastingvrije aankopen.

Vervoersmogelijkheden

Om van en naar Orio al Serio International Airport te reizen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar. Een populaire keuze is de shuttlebusdienst die tussen de luchthaven en Milaan rijdt. Deze bussen bieden comfortabel vervoer en vertrekken regelmatig vanaf de luchthaven. Daarnaast is er een treinstation in Orio al Serio waar regionale en nationale treinen stoppen, waardoor je gemakkelijk naar andere bestemmingen in Italië kunt reizen. Voor wie liever met de taxi reist, zijn er taxistandplaatsen buiten de aankomsthal. Het is ook mogelijk om een auto te huren bij een van de verhuurbedrijven op de luchthaven.

Gerelateerde vliegvelden