Pisa International Airport (PSA)

Pisa International Airport (PSA)

Algemene informatie

Pisa International Airport, ook wel bekend als de Aeroporto Galileo Galilei, is een belangrijke luchthaven in Italië. Het is gelegen in Pisa, een stad in de regio Toscane. Het is de grootste luchthaven van Toscane en biedt vele nationale en internationale vluchten.

Adres

Het adres van Pisa International Airport is Piazzale Mario Cobianchi, 1, 56121 Pisa PI, Italië.

Luchtvaartmaatschappijen

Pisa International Airport is een hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Ryanair Veel bestemmingen in Europa
EasyJet Veel bestemmingen in Europa
Vueling Veel bestemmingen in Europa

Voorzieningen

Pisa International Airport biedt een scala aan faciliteiten om het reizen aangenaam te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

  • Restaurants en cafés om te genieten van lokale en internationale gerechten
  • Duty-free winkels waar je belastingvrije artikelen kunt kopen
  • Een wisselkantoor voor valuta-uitwisseling
  • Wi-Fi toegang in het gehele terminalgebouw
  • Bagagekluizen voor het veilig opbergen van bagage

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar Pisa International Airport te komen. Hier zijn enkele opties:

  • Met de taxi: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de taxistandplaats buiten de terminal. Dit is een handige optie, vooral als je veel bagage hebt.
  • Met de bus: Er zijn regelmatige busdiensten van en naar Pisa International Airport. Deze bussen bieden verbindingen naar het centrum van Pisa en andere nabijgelegen steden.
  • Met de trein: Het treinstation Pisa Centrale ligt op ongeveer 2 kilometer van de luchthaven. Er is een pendeldienst beschikbaar die je naar het treinstation brengt.

Kortom, Pisa International Airport is een belangrijke luchthaven in Italië. Met een breed scala aan bestemmingen, diverse faciliteiten en gemakkelijke vervoersmogelijkheden, is het een ideale keuze voor zowel nationale als internationale reizigers.

Gerelateerde vliegvelden