Rome (FCO)

Airport Rome (FCO)

Adres

Via dell’Aeroporto di Fiumicino, 320, 00054 Fiumicino RM

Het vliegveld Rome (FCO), ook bekend als de Leonardo da Vinci International Airport, is een van de drukste luchthavens van Europa. Het vliegveld is gelegen in Fiumicino, ongeveer 32 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Rome, Italië.

Grote luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Alitalia Italië
Lufthansa Duitsland
British Airways Verenigd Koninkrijk

 

Het vliegveld Rome biedt verschillende faciliteiten aan om de reiservaring van passagiers te verbeteren. Het heeft een breed scala aan winkels, waaronder modewinkels, juweliers, elektronica zaken en souvenirwinkels. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden, variërend van fastfoodketens tot gastronomische restaurants.

Voor degenen die ontspanning zoeken, zijn er lounges en rustige zones waar passagiers kunnen relaxen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht. Daarnaast is er een duty-free winkel waar u kunt shoppen voor belastingvrije producten, zoals parfums, cosmetica, alcohol en sigaretten.

Transportmogelijkheden

Het vliegveld Rome is goed verbonden met het stadscentrum en andere delen van de stad via verschillende transportmogelijkheden. Passagiers kunnen gebruik maken van de volgende opties:

    • Trein: Er is een treinstation op het vliegveld Rome, genaamd Fiumicino Aeroporto. Vanaf hier kunnen passagiers de Leonardo Express trein nemen, die elke 15-30 minuten naar Termini Station in het centrum van Rome rijdt.
    • Metro: Hoewel er geen directe metroverbinding is met het vliegveld, kunnen reizigers naar de stad reizen met de Leonardo Express trein naar Termini Station en vervolgens overstappen op de metrolijnen.
    • Bus: Er zijn verschillende buslijnen die het vliegveld Rome verbinden met verschillende delen van de stad. Deze bussen zijn een betaalbare en handige optie voor reizigers.
    • Taxi: Passagiers kunnen ook een taxi nemen vanaf het vliegveld naar hun bestemming in Rome. De taxistandplaats bevindt zich buiten de aankomsthal.
    • Autoverhuur: Voor diegenen die liever zelf rijden, zijn er autoverhuurbedrijven op het vliegveld waar passagiers een voertuig kunnen huren om de stad te verkennen.

Al met al biedt het vliegveld Rome (FCO) alles wat nodig is voor een comfortabele en gemakkelijke reiservaring. Met zijn uitstekende faciliteiten en goede verbindingen met de stad is het een populaire keuze voor reizigers die naar Rome vliegen.

Gerelateerde vliegvelden