Asahikawa Airport (AKJ)
Asahikawa Airport (AKJ)

Asahikawa Airport, ook bekend als AKJ, is een luchthaven gelegen in de stad Asahikawa, Hokkaido, Japan. Het is de tweede grootste luchthaven in Hokkaido en bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Adres

Asahikawa Airport (AKJ)

16-2 Higashikagura, Kagura, Asahikawa, Hokkaido 078-1255, Japan

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Maatschappij Bestemmingen Website
JAL Japan Airlines Tokyo, Osaka, Sapporo Website
ANA All Nippon Airways Tokyo, Osaka, Nagoya Website
Air Do Tokyo, Sapporo Website

Voorzieningen

Asahikawa Airport biedt verschillende faciliteiten om het reizigerscomfort te verbeteren. Er zijn restaurants waar passagiers kunnen genieten van maaltijden en drankjes. Ook zijn er winkels waar souvenirs, cadeauartikelen en andere benodigdheden te koop zijn. Daarnaast zijn er geldautomaten, een postkantoor en faciliteiten voor mindervaliden.

Transportopties naar en van de luchthaven

Reizigers hebben verschillende opties om van en naar Asahikawa Airport te reizen:

  • Bus: Er zijn busdiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar diverse bestemmingen in de regio. Reizigers kunnen informatie en tickets verkrijgen bij de busbalie in de aankomsthal.
  • Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het is een handige optie voor reizigers die snel en direct naar hun bestemming willen reizen.
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een vestiging op de luchthaven. Reizigers kunnen een auto huren om de regio op hun gemak te verkennen.

Gemiddeld aantal reizigers per jaar

Asahikawa Airport bedient jaarlijks gemiddeld ongeveer 2 miljoen reizigers. De luchthaven speelt een belangrijke rol in het verbinden van de stad Asahikawa met andere steden in Japan en internationale bestemmingen.

Gerelateerde vliegvelden