Fukuoka Airport (FUK)

Fukuoka Airport (FUK)

Algemene informatie

Welkom op de officiële informatiepagina van Fukuoka Airport (FUK). Fukuoka Airport is een internationale luchthaven in Fukuoka, Japan. Deze luchthaven ligt in de wijk Hakata-ku en is een belangrijk knooppunt voor binnenlandse en internationale vluchten. De officiële luchthavencode is FUK. Het adres van de luchthaven is 778-1 Shimousui, Hakata Ward, Fukuoka, 812-0003, Japan.

Airlines

Bij Fukuoka Airport opereren verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u een lijst met de drie grootste airlines op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
All Nippon Airways (ANA) Nationaal en internationaal
Japan Airlines (JAL) Nationaal en internationaal
Korean Air Internationaal

Voorzieningen

Fukuoka Airport biedt een scala aan faciliteiten om uw reiservaring aangenaam te maken. Voor reizigers zijn er diverse winkels waar u souvenirs, kleding en reisbenodigdheden kunt kopen. Daarnaast zijn er ook verschillende eet- en drinkgelegenheden waar u kunt genieten van lokale en internationale gerechten.

Voor degenen die even willen ontspannen, is er een lounge beschikbaar. Hier kunt u wachten op uw vlucht terwijl u geniet van comfortabele stoelen, gratis snacks en drankjes en wifi-toegang.

Verder is er ook een geldautomaat beschikbaar, evenals een postkantoor, waar u uw post kunt versturen voordat u vertrekt.

Transportmogelijkheden

Het vervoer van en naar Fukuoka Airport is goed geregeld. Hier zijn enkele opties die u kunt overwegen:

  • Openbaar vervoer: Er zijn verschillende buslijnen die aansluiten op de luchthaven en de belangrijkste steden en bestemmingen in de regio. Daarnaast is er ook een metrostation in de buurt van de luchthaven, wat het gemakkelijk maakt om naar het stadscentrum te reizen.
  • Taxi: Buiten de luchthaven zijn er taxistandplaatsen waar u een taxi kunt nemen naar uw gewenste bestemming.
  • Autoverhuur: Als u de vrijheid wilt hebben om zelf te rijden, kunt u overwegen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn op de luchthaven.

Jaarlijkse passagiersaantallen

Fukuoka Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 20 miljoen mensen deze internationale luchthaven, waardoor het een drukke en belangrijke hub is in de regio.

Of u nu arriveert of vertrekt, we hopen dat deze informatiepagina u helpt bij het plannen van uw reis van of naar Fukuoka Airport (FUK). Wij wensen u een prettige reis!

Gerelateerde vliegvelden