Kansai International Airport

Kansai International Airport

Adres

Kansai International Airport is gelegen op een kunstmatig eiland in de Baai van Osaka in Japan. Het adres van het vliegveld is: 549-0001 Osaka Prefecture, Izumisano, Senshukukokita, 1

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Code
All Nippon Airways Internationale en binnenlandse bestemmingen NH
Peach Aviation Binnenlandse en regionale bestemmingen MM
Japan Airlines Internationale en binnenlandse bestemmingen JL

Voorzieningen

Kansai International Airport biedt een breed scala aan voorzieningen voor reizigers. Er zijn talrijke winkels, waaronder boetieks, parfumwinkels, elektronica-winkels en souvenirkiosken, waar reizigers lokale producten en cadeaus kunnen kopen. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, variërend van fastfoodketens tot restaurants met lokale en internationale gerechten.

Het vliegveld heeft ook faciliteiten zoals geldautomaten, wisselkantoren, een postkantoor en een medisch centrum. Voor zakelijke reizigers zijn er conferentiezalen en lounges beschikbaar. Daarnaast is er gratis wifi in het hele luchthaventerminal.

Andere diensten omvatten bagage-opslag, bagage-karren, kinderspeelplaatsen, een gebedsruimte en een rookruimte. Daarnaast is er een observatiedek waar reizigers kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de landingsbanen en de omgeving.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Kansai International Airport te reizen. Hier zijn enkele van de meest gebruikte methoden:

Trein: Het vliegveld is verbonden met de stad Osaka en andere grote steden in de regio Kansai via de Kansai Airport Line. Deze treinlijn biedt snelle en gemakkelijke toegang tot verschillende bestemmingen. Daarnaast zijn er ook hogesnelheidstreinen beschikbaar, zoals de Haruka Express, die reizigers naar Kyoto brengt.

Bus: Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar vanaf de luchthaven naar verschillende steden in de regio. Deze bussen bieden comfortabel vervoer naar bestemmingen zoals Osaka, Kyoto, Kobe en Nara.

Taxi: Taxiservices zijn ook beschikbaar bij de luchthaven. Reizigers kunnen een taxi nemen vanaf de officiële taxistandplaats bij de uitgang van het terminalgebouw.

Aantal reizigers per jaar

Kansai International Airport is een drukke luchthaven en verwelkomt jaarlijks miljoenen reizigers. Het gemiddelde aantal reizigers per jaar is ongeveer 25 miljoen.


Gerelateerde vliegvelden