Osaka (KIX)
Vliegveld Osaka (KIX)

Adres:

1 Senshu-Kuko-Naka, Tajiri-cho, Sennan-gun, Osaka-fu 549-0011, Japan

Vliegveld Osaka, ook wel bekend als Kansai International Airport, is een van de belangrijkste luchthavens in Japan. Het bevindt zich op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka en bedient de regio Kansai, die bestaat uit steden zoals Osaka, Kyoto en Kobe. Met zijn moderne infrastructuur en uitgebreide faciliteiten is de luchthaven een belangrijke poort naar Japan en Azië.

De luchthaven speelt gastheer voor een groot aantal internationale en binnenlandse luchtvaartmaatschappijen. Hier zijn enkele van de grootste maatschappijen die actief zijn op de luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
KLM Nederland
All Nippon Airways (ANA) Japan
Japan Airlines (JAL) Japan

De luchthaven biedt tal van faciliteiten en diensten om passagiers te voorzien van een comfortabele en aangename reiservaring. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op het vliegveld van Osaka zijn onder andere restaurants, duty-free winkels, lounges, bagageopslag, geldwisselkantoren en speelruimtes voor kinderen.

Wat betreft vervoersmogelijkheden van en naar de luchthaven, zijn er verschillende opties beschikbaar voor passagiers. Een van de meest populaire opties is de trein, waarbij de luchthaven is verbonden met het stadscentrum van Osaka en andere omliggende steden. Daarnaast zijn er ook bussen beschikbaar die passagiers naar verschillende bestemmingen in de Kansai-regio kunnen brengen.

Het Kansai International Airport verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren meer dan 24 miljoen passagiers de luchthaven, waardoor het een druk en levendig knooppunt is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn moderne faciliteiten, uitgebreide luchtvaartmaatschappijnetwerk en strategische locatie is de luchthaven een belangrijke gateway voor zowel toeristen als zakenreizigers die Japan en de omliggende regio willen verkennen.


Gerelateerde vliegvelden