Sapporo (CTS)

Sapporo Airport (CTS)

Introductie

De luchthaven van Sapporo, ook wel bekend als CTS, is een internationale luchthaven gelegen in Chitose, een stad in de Japanse prefectuur Hokkaido. Het is de grootste luchthaven op het eiland Hokkaido en biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten aan reizigers van over de hele wereld. Met jaarlijks miljoenen passagiers is de luchthaven van Sapporo een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizen.

Adres

Het adres van de luchthaven van Sapporo is: Chitose Airport, Bibi, Chitose, Hokkaido 066-0012, Japan.

Airlines

De luchthaven van Sapporo heeft een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen die van en naar de luchthaven vliegen. Hier zijn de 3 grootste luchtvaartmaatschappijen op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Japan Airlines Japan
All Nippon Airways Japan
Peach Aviation Japan

Faciliteiten

De luchthaven van Sapporo biedt een breed scala aan faciliteiten die het comfort van reizigers verbeteren. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels en duty-free winkels waar reizigers hun laatste aankopen kunnen doen.
– Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van lokaal Japans eten en internationale gerechten.
– Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van het wisselen van valuta.
– Lounges voor passagiers die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.
– Wi-Fi-toegang in het hele terminalgebouw, zodat reizigers verbonden kunnen blijven.
– Een taxfreeshop waar reizigers belastingvrije producten kunnen kopen.

Transport opties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar voor reizigers die van en naar de luchthaven van Sapporo willen reizen. Enkele van de meest populaire opties zijn:

– Trein: Er is een directe treinverbinding tussen de luchthaven van Sapporo en het centrum van Sapporo, waardoor reizigers snel en gemakkelijk kunnen reizen.

– Shuttlebussen: Er zijn regelmatige shuttlediensten tussen de luchthaven van Sapporo en verschillende belangrijke bestemmingen in de omgeving, waaronder hotels en skigebieden.

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven, waardoor reizigers direct naar hun bestemming kunnen reizen.

– Autoverhuur: Reizigers hebben ook de mogelijkheid om een auto te huren op de luchthaven van Sapporo, zodat ze de vrijheid hebben om de omgeving op eigen tempo te verkennen.

Jaarlijkse reizigers

De luchthaven van Sapporo verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan 20 miljoen reizigers. Met het toenemende toerisme in Hokkaido en de populariteit van skigebieden in de regio, wordt verwacht dat het aantal passagiers blijft groeien.

Als u van plan bent om naar Sapporo te reizen, zult u genieten van het gemak en de verscheidenheid aan faciliteiten die de luchthaven van Sapporo te bieden heeft. Of u nu aankomt of vertrekt, deze luchthaven zal zeker aan uw behoeften voldoen.

Gerelateerde vliegvelden