Sendai Airport (SDJ)

Sendai Airport (SDJ)

Adres: Sendai Airport, Minamihara, Shimomasuda, Natori, Miyagi 981-1221, Japan

Algemeen

Sendai Airport, ook wel bekend als SDJ, is een van de belangrijkste luchthavens in Japan. De luchthaven ligt in het noordoosten van het land, in de stad Natori. Het is een internationale luchthaven met vluchten naar binnenlandse en enkele internationale bestemmingen. De luchthaven bedient de stad Sendai en de omliggende regio’s.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
All Nippon Airways Tokio-Haneda, Okinawa
Japan Airlines Tokio-Haneda, Osaka-Itami, Sapporo-Chitose
Peach Aviation Okinawa, Osaka-Kansai

De drie grootste luchtvaartmaatschappijen die opereren op Sendai Airport zijn All Nippon Airways, Japan Airlines en Peach Aviation. Deze luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar verschillende bestemmingen binnen Japan.

Voorzieningen

Sendai Airport biedt een scala aan faciliteiten en diensten om het reizigers gemakkelijk te maken. Er zijn verschillende winkels en restaurants waar passagiers kunnen winkelen en genieten van een maaltijd of een snack voor of na hun vlucht. Daarnaast is er draadloos internet beschikbaar op de luchthaven, zodat reizigers online kunnen blijven tijdens hun verblijf.

Er is ook een informatiebalie waar passagiers terecht kunnen met vragen en hulp kunnen krijgen bij het plannen van hun reis. Bagage-inpakdiensten en -opslag zijn beschikbaar voor degenen die hun bagage veilig willen bewaren terwijl ze de omgeving verkennen.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar Sendai Airport te reizen. Een populaire optie is om de trein te nemen. Er is een treinstation op de luchthaven, waar regelmatige treinen vertrekken naar het centrum van Sendai en andere delen van Japan.

Daarnaast zijn er taxi’s beschikbaar op de luchthaven die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen. Een andere mogelijkheid is het huren van een auto, wat handig kan zijn voor reizigers die de omgeving willen verkennen op hun eigen tempo.

Jaarlijks aantal reizigers

Sendai Airport verwelkomt jaarlijks gemiddeld meer dan 2 miljoen reizigers. Dit aantal kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals seizoensgebonden reizen en internationale evenementen.

Overall is Sendai Airport een moderne en goed uitgeruste luchthaven die reizigers een comfortabele en gemakkelijke reiservaring biedt. Of je nu naar Sendai reist voor zaken of plezier, deze luchthaven heeft alles wat je nodig hebt voor een aangename reiservaring.

Gerelateerde vliegvelden