Shin-Chitose Airport (CTS)


Shin-Chitose Luchthaven (CTS)

Algemene Informatie

Shin-Chitose Luchthaven (CTS), gelegen in Chitose, Hokkaido, is een van de drukste luchthavens van Japan. Het is de belangrijkste toegangspoort tot de regio Hokkaido en wordt bediend door verschillende grote luchtvaartmaatschappijen. De luchthaven biedt tal van faciliteiten en diensten om te voldoen aan de behoeften van reizigers.

Adres

Shin-Chitose Luchthaven, Bibi, Chitose, Hokkaido, Japan

Grootste Luchtvaartmaatschappijen

Naam Land
Japan Airlines Japan
All Nippon Airways Japan
Air Do Japan

Faciliteiten

Shin-Chitose Luchthaven beschikt over een scala aan faciliteiten om het reiscomfort van passagiers te verbeteren. Reizigers vinden hier tal van winkels, inclusief duty-free winkels waar ze heerlijk kunnen winkelen voordat ze aan boord gaan van hun vlucht. Er zijn ook aantrekkelijke eet- en drinkgelegenheden, variërend van cafés, restaurants tot fastfoodketens, die een breed scala aan gerechten serveren. Daarnaast kunnen bezoekers profiteren van diensten zoals bagageopslag, geldwisselkantoren, geldautomaten en gratis wifi in de gehele terminal.

Vervoersopties

Reizigers hebben verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar Shin-Chitose Luchthaven te reizen. Een van de handigste opties is de trein. Er is een JR-treinstation in de luchthaventerminal, waardoor reizigers gemakkelijk toegang hebben tot het treinnetwerk in Hokkaido. Bovendien zijn er ook bussen die regelmatige diensten naar nabijgelegen steden en plaatsen aanbieden. Daarnaast zijn er taxi’s en huurauto’s beschikbaar voor degenen die graag op hun eigen tempo reizen.

Jaarlijks aantal reizigers

Shin-Chitose Luchthaven verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren ongeveer 20 miljoen mensen per jaar de luchthaven, waardoor het een belangrijke hub is in de regio.


Gerelateerde vliegvelden