Split Airport (SPU)


Luchthaven Split (SPU)

Luchthaven Split (SPU)

Algemene informatie

De Luchthaven Split, ook bekend als Split Airport (SPU), is de belangrijkste luchthaven van de Kroatische stad Split. Deze luchthaven, gelegen op het schiereiland Kaštela, is de drukste luchthaven van Kroatië en heeft een uitgebreid netwerk van binnenlandse en internationale vluchten. De luchthaven bedient zowel toeristen die de prachtige Adriatische kust willen verkennen als zakelijke reizigers die Split bezoeken voor conferenties en evenementen.

Adres

Luchthaven Split (SPU)

Kaštela BB, 21216, Kaštela, Kroatië

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Croatia Airlines Kroatië
EasyJet Verenigd Koninkrijk
Lufthansa Duitsland

Voorzieningen

De Luchthaven Split biedt een breed scala aan faciliteiten om passagiers een comfortabele en aangename ervaring te bieden. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn onder andere:

  • Restaurants en cafés waar passagiers kunnen genieten van verschillende gerechten en drankjes.
  • Duty-free winkels voor belastingvrij winkelen met een verscheidenheid aan producten, waaronder parfums, cosmetica, alcoholische dranken, tabaksproducten en souvenirs.
  • Gratis WiFi-toegang voor passagiers die willen blijven aangesloten.
  • Geldautomaten en wisselkantoren voor het gemak van reizigers die contant geld nodig hebben of valuta moeten omwisselen.

Vervoersopties

De luchthaven Split is goed verbonden met het stadscentrum van Split en andere nabijgelegen bestemmingen. Passagiers hebben verschillende vervoersopties om van en naar de luchthaven te reizen, waaronder:

  • Taxi’s: Buiten de aankomsthal van de luchthaven zijn taxi’s beschikbaar voor reizigers die rechtstreeks naar hun bestemming willen gaan.
  • Shuttlebussen: Er zijn regelmatige shuttlebusservices beschikbaar vanaf de luchthaven naar het stadscentrum van Split en andere belangrijke bestemmingen.
  • Autoverhuur: Reizigers die liever zelf rijden, kunnen een auto huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven.
  • Openbaar vervoer: Er zijn ook buslijnen die de luchthaven verbinden met verschillende delen van de stad Split en andere nabijgelegen steden.


Gerelateerde vliegvelden