Zagreb Franjo Tuđman Airport (ZAG)

Zagreb Franjo Tuđman Airport (ZAG)

Algemene informatie

Het Zagreb Franjo Tuđman Airport (ook bekend als ZAG) is de belangrijkste luchthaven van Kroatië en bevindt zich in de hoofdstad, Zagreb. Het is vernoemd naar de eerste president van Kroatië, Franjo Tuđman. Deze moderne luchthaven is trots op zijn efficiënte en kwalitatieve dienstverlening aan zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met zijn uitgebreide faciliteiten en brede scala aan vliegmaatschappijen, is het de ideale luchthaven voor een vlotte reiservaring.

Adres

Het adres van Zagreb Franjo Tuđman Airport is:

Pleso BB, 10150, Zagreb, Kroatië

Grootste Airlines

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
Croatia Airlines Europa en het Midden-Oosten www.croatiaairlines.com
Lufthansa Europa en internationale bestemmingen www.lufthansa.com
Air France Europa en wereldwijde bestemmingen www.airfrance.com

Faciliteiten

Het Franjo Tuđman Airport biedt een scala aan faciliteiten om het wachten op een vlucht aangenaam te maken. Reizigers kunnen genieten van diverse winkels, cafes en restaurants in de terminal. Duty-free shops zijn beschikbaar voor belastingvrije aankopen. Gratis Wi-Fi is beschikbaar in het hele vliegveld, zodat reizigers altijd verbonden kunnen blijven met het internet. Daarnaast zijn er ook wisselkantoren, banken en geldautomaten aanwezig voor het gemak van de passagiers. Het vliegveld beschikt ook over een VIP-lounge voor diegenen die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.

Transportopties naar en van de luchthaven

Het Zagreb Franjo Tuđman Airport biedt verschillende opties voor vervoer van en naar de luchthaven:

  1. Taxi’s: Reizigers kunnen gebruik maken van taxi’s die beschikbaar zijn voor aankomende passagiers. De taxi’s zijn betrouwbaar en staan ​​direct buiten de terminal. Het is belangrijk om bij het instappen te controleren of de taxichauffeur een geldige vergunning heeft.
  2. Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Zagreb is goed ontwikkeld en biedt betrouwbare opties om van en naar de luchthaven te reizen. Er zijn buslijnen die regelmatig tussen de luchthaven en het stadscentrum rijden.
  3. Autoverhuur: Voor degenen die hun eigen vervoer willen regelen, zijn er autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven. Dit stelt reizigers in staat om de stad en de omgeving op hun gemak te verkennen.

Met deze diverse transportopties kunnen reizigers gemakkelijk en comfortabel van en naar het Zagreb Franjo Tuđman Airport reizen.

Gerelateerde vliegvelden