Rabat–Salé Airport (RBA)
Rabat–Salé Luchthaven

Rabat–Salé Luchthaven

Algemene informatie

Rabat–Salé Airport, ook wel bekend als Luchthaven Rabat, is een internationale luchthaven gelegen in het noorden van Marokko. Het is de tweede drukste luchthaven van het land, na Casablanca Airport, en bedient de steden Rabat en Salé. De luchthaven is gelegen op ongeveer 8 kilometer van het centrum van Rabat.

Adres: Route de l’Aéroport, Salé 11000, Marokko.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Royal Air Maroc Casablanca, Parijs, Madrid, Istanbul
Ryanair Londen, Brussel, Barcelona, Milaan
Air Arabia Maroc Parijs, Barcelona, Amsterdam, Rome

Voorzieningen

De luchthaven van Rabat–Salé biedt een breed scala aan faciliteiten voor de reizigers. Er zijn verschillende eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale Marokkaanse gerechten en internationale gerechten. Daarnaast zijn er diverse winkels waar je souvenirs, kleding en duty-free producten kunt kopen.

De luchthaven heeft ook een wisselkantoor, banken en geldautomaten voor het wisselen of opnemen van geld. Er zijn ook faciliteiten voor gehandicapten, zoals rolstoeltoegankelijke toiletten en hellingbanen.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende vervoersmogelijkheden om van en naar de luchthaven Rabat–Salé te reizen.

  • Taxi: Buiten de aankomsthal zijn er altijd taxi’s beschikbaar. Het is raadzaam om de prijs vooraf met de chauffeur af te spreken.
  • Bus: Er zijn regelmatige busdiensten die de luchthaven verbinden met het stadscentrum van Rabat en Salé. De bussen vertrekken vanaf de bushaltes buiten de terminal.
  • Autoverhuur: Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd. Het is mogelijk om een auto te huren en deze bij aankomst op te halen of bij vertrek in te leveren.

Kortom, Rabat–Salé Airport is een drukke luchthaven in Marokko die een breed scala aan faciliteiten en vervoersmogelijkheden biedt. Of je nu op zakenreis, vakantie of een bezoek aan het prachtige Rabat bent, de luchthaven staat klaar om je te verwelkomen en een comfortabele reiservaring te bieden.


Gerelateerde vliegvelden