Cancún International Airport (CUN)

Cancún International Airport (CUN)

Algemene informatie

Cancún International Airport (CUN) is een internationale luchthaven gelegen in Cancún, Mexico. Het is de op een na drukste luchthaven in Mexico en bedient de populaire vakantiebestemming Cancún en de nabijgelegen Riviera Maya. De luchthaven, geopend in 1975, heeft sindsdien vele renovaties en uitbreidingen ondergaan om aan de groeiende vraag te voldoen. Het is eigendom van en wordt beheerd door Grupo Aeroportuario del Sureste (ASUR).

Adres: Carretera Cancún-Chetumal Km 22, 77565 Cancún, Q.R., Mexico.

Luchtvaartmaatschappijen

Het Cancún International Airport biedt service aan een breed scala van luchtvaartmaatschappijen. Hieronder vindt u enkele van de grootste luchtvaartmaatschappijen die op deze luchthaven actief zijn:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aeroméxico Internationaal en binnenlands
Delta Air Lines Internationaal en binnenlands
United Airlines Internationaal en binnenlands

Voorzieningen

Cancún International Airport biedt tal van voorzieningen om uw reiservaring zo comfortabel mogelijk te maken. De luchthaven beschikt over diverse winkels, variërend van duty-free winkels tot boetieks en souvenirwinkels. Er zijn ook verschillende eetgelegenheden waar u kunt genieten van een maaltijd of snack voordat u aan boord gaat. Andere services zijn onder andere wisselkantoren, autoverhuur en een informatiebalie voor toeristische informatie.

Transportopties

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Cancún International Airport te komen. Hieronder vindt u enkele van de meest populaire opties:

    • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de aankomsthal van de luchthaven. Het wordt aanbevolen om alleen officiële taxi’s te nemen en vooraf een prijsafspraak te maken.
    • Shuttleservice: Veel hotels en resorts bieden een shuttleservice van en naar de luchthaven aan voor hun gasten. Informeer bij uw accommodatie naar de mogelijkheden.
    • Openbaar vervoer: Er zijn bussen die regelmatig van en naar Cancún International Airport rijden. Dit is over het algemeen een voordelige optie, maar het kan langer duren dan een taxi of shuttle.
    • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven bevinden zich op de luchthaven en bieden een scala aan voertuigen voor uw gemak.

Jaarlijks aantal reizigers

Cancún International Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen reizigers. In 2019 bedroeg het aantal passagiers meer dan 25 miljoen, waarmee het een van de drukste luchthavens van Mexico is. Het grote aantal reizigers is een indicatie van de populariteit van Cancún en de omliggende gebieden als toeristische bestemmingen.

Gerelateerde vliegvelden