Manuel Márquez de León International Airport

Manuel Márquez de León International Airport

Overzicht

Manuel Márquez de León International Airport is een belangrijke luchthaven gelegen in La Paz, Baja California Sur, Mexico. Deze luchthaven is vernoemd naar Manuel Márquez de León, een politicus uit Baja California Sur. Het is een belangrijk vervoersknooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Adres

Het adres van Manuel Márquez de León International Airport is: Carretera Transpeninsular Km 13.5, 23090 La Paz, B.C.S., Mexico.

Luchtvaartmaatschappijen

Hieronder vindt u een overzicht van de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Manuel Márquez de León International Airport:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aeroméxico Mexico-Stad, Guadalajara, Cancún
Volaris Tijuana, Mexico-Stad, Guadalajara
Alaska Airlines Los Angeles, San Diego, San Francisco

Faciliteiten

Manuel Márquez de León International Airport beschikt over een scala aan faciliteiten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn onder andere:

  • Restaurants en cafes met een verscheidenheid aan eten en drinken
  • Winkels waar u souvenirs, kleding en andere benodigdheden kunt kopen
  • Een duty-free shop voor belastingvrije aankopen
  • Lounges voor zakenreizigers en premium passagiers
  • Geldautomaten en wisselkantoren voor financiële transacties
  • Wi-Fi en oplaadpunten voor elektronische apparaten
  • Een medisch centrum voor noodgevallen en eerste hulp

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende transportopties beschikbaar om van en naar Manuel Márquez de León International Airport te reizen. Deze omvatten:

  • Taxi’s: Een taxistandplaats is direct buiten de terminal beschikbaar voor passagiers die een directe rit naar hun bestemming willen
  • Autoverhuur: Verschillende autoverhuurbedrijven hebben kantoren op de luchthaven, waardoor passagiers een voertuig kunnen huren voor hun verblijf in de regio
  • Openbaar vervoer: Er zijn bussen beschikbaar die regelmatig langs de luchthaven rijden en verbinding bieden naar verschillende delen van de stad
  • Privévervoer: Passagiers kunnen ook kiezen voor privéchauffeurservices of vooraf gereserveerd vervoer om van en naar de luchthaven te reizen

Jaarlijkse reizigers

Manuel Márquez de León International Airport bedient jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld passeren ongeveer 1,2 miljoen reizigers de luchthaven per jaar. Dit aantal kan variëren afhankelijk van seizoensgebonden en economische factoren.

Kortom, Manuel Márquez de León International Airport is een moderne luchthaven met uitgebreide faciliteiten en vervoersmogelijkheden. Het bedient een groot aantal reizigers en is een belangrijke toegangspoort tot de regio Baja California Sur in Mexico.

Gerelateerde vliegvelden