Mazatlán International Airport (MZT)

Mazatlán International Airport (MZT)

Algemene informatie

Mazatlán International Airport (MZT), in het Nederlands ook wel bekend als Internationale Luchthaven Mazatlán, is een van de belangrijkste luchthavens in Mexico. Het ligt in de staat Sinaloa, in de stad Mazatlán. De luchthaven is strategisch gelegen aan de Pacifische kust en dient als een belangrijke gateway voor toeristen die de populaire badplaats bezoeken.

Adres

Adres: Carretera Internacional al Sur Km. 13.5, C.P. 82140 Mazatlán, Sinaloa, Mexico

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Aeroméxico Mexico
American Airlines Verenigde Staten
Interjet Mexico

Voorzieningen

Mazatlán International Airport biedt verschillende faciliteiten om reizigers van dienst te zijn. Er zijn eetgelegenheden en winkels waar passagiers kunnen ontspannen en hun tijd kunnen doden terwijl ze wachten op hun vlucht. Gratis wifi is beschikbaar in de terminal, zodat reizigers verbonden kunnen blijven. Er is ook een duty-free winkel waar belastingvrije artikelen kunnen worden gekocht.

Daarnaast kunnen reizigers gebruikmaken van een geldautomaat en wisselkantoren om hun valuta om te zetten. Er zijn ook autoverhuurdiensten beschikbaar voor degenen die liever zelf willen rijden.

Vervoersmogelijkheden

Van en naar Mazatlán International Airport zijn er verschillende transportopties beschikbaar. Reizigers kunnen een taxi nemen die voor de terminal staat en rechtstreeks naar hun bestemming in de stad brengt. Er zijn ook gedeelde pendeldiensten beschikbaar voor diegenen die liever een goedkopere optie zoeken.

Daarnaast kunnen reizigers ervoor kiezen om een ​​auto te huren om zich in en rond Mazatlán te verplaatsen. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd waar voertuigen kunnen worden gehuurd.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld reizen er jaarlijks meer dan 1 miljoen passagiers via Mazatlán International Airport. Dit aantal varieert echter afhankelijk van het toeristische seizoen en de algemene economische omstandigheden.

De luchthaven speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van het toerisme in Mazatlán, een van de meest populaire badplaatsen in Mexico. Met zijn moderne faciliteiten en goede verbindingen met verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, is Mazatlán International Airport een belangrijke schakel in het reizen naar deze prachtige stad aan de Pacifische kust.

Gerelateerde vliegvelden