Monterrey International Airport (MTY)

Monterrey International Airport (MTY)

Algemene informatie

Monterrey International Airport, ook bekend als Aeropuerto Internacional de Monterrey, is een belangrijke luchthaven gelegen in Monterrey, Mexico. Het is de derde drukste luchthaven van het land en bedient de regio Monterrey, een belangrijk industrieel centrum en de hoofdstad van de staat Nuevo León. De luchthaven is strategisch gelegen op ongeveer 24 kilometer van het stadscentrum en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.

Adres

Het adres van Monterrey International Airport is Carretera Miguel Alemán Km 24, 66600 Apodaca, NL, Mexico. De luchthaven ligt net buiten de stad Monterrey en is gemakkelijk te bereiken via verschillende transportopties.

Luchtvaartmaatschappijen

Monterrey International Airport is een belangrijke hub voor verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hieronder staan de drie grootste airlines die actief zijn op deze luchthaven:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Aeromexico Binnenlandse en internationale bestemmingen
Interjet Binnenlandse en internationale bestemmingen
Volaris Binnenlandse en internationale bestemmingen

Voorzieningen

Monterrey International Airport beschikt over verschillende faciliteiten om het comfort en gemak van passagiers te garanderen. Enkele van de belangrijkste voorzieningen zijn:

– Restaurants en cafés: Er zijn diverse eetgelegenheden waar passagiers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
– Winkels: Van duty-free winkels tot boetieks, er is een verscheidenheid aan winkelmogelijkheden voor de retailtherapie.
– Geldautomaten en geldwisselkantoren: Passagiers kunnen gebruik maken van geldautomaten en kantoren om valuta om te wisselen of geld op te nemen.
– Gratis wifi: De luchthaven biedt gratis wifi voor alle passagiers, zodat ze verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
– Bagagekluizen: Er zijn bagagekluizen beschikbaar waar passagiers hun bagage veilig kunnen opbergen.
– VIP Lounge: Voor reizigers die op zoek zijn naar extra comfort, biedt de luchthaven een VIP-lounge met premium faciliteiten.

Transportopties

Monterrey International Airport biedt verschillende transportopties om passagiers naar en van de luchthaven te brengen. Enkele van deze opties zijn:

– Taxidiensten: Er zijn verschillende taxibedrijven beschikbaar bij de luchthaven die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen.
– Huurauto’s: Passagiers kunnen ook kiezen om een auto te huren bij een van de autoverhuurbedrijven op de luchthaven.
– Shuttlebussen: Er zijn regelmatig shuttlebussen die passagiers van de luchthaven naar verschillende bestemmingen in de stad Monterrey brengen.
– Openbaar vervoer: Er zijn openbaar vervoeropties zoals bussen die passagiers naar het stadscentrum en andere nabijgelegen gebieden kunnen brengen.

Jaarlijkse passagiers

Monterrey International Airport ontvangt jaarlijks een groot aantal reizigers. Gemiddeld passeren ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar de luchthaven. Deze aantallen laten zien hoe belangrijk deze luchthaven is voor zowel binnenlandse als internationale reizigers.

Als je van plan bent om naar Monterrey, Mexico te reizen, biedt Monterrey International Airport een scala aan faciliteiten en transportopties om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Met zijn strategische ligging en goede bereikbaarheid is het de ideale luchthaven voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Gerelateerde vliegvelden