Tijuana (TIJ)

Tijuana Vliegveld (TIJ)

Adres

Tijuana International Airport (TIJ) is gelegen op Blvd. Del Aeropuerto s/n, Colonia Nueva Tijuana in Tijuana, Baja California, Mexico. Het is het belangrijkste vliegveld in de regio en biedt verschillende internationale en binnenlandse vluchten aan.

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
Aeroméxico Mexico
Volaris Mexico
Alaska Airlines Verenigde Staten

 

Tijuana Vliegveld is een belangrijk knooppunt voor luchtvaartmaatschappijen, met Aeroméxico en Volaris als belangrijkste spelers op de binnenlandse markt. Alaska Airlines biedt ook internationale vluchten aan van en naar de Verenigde Staten. Passagiers hebben dus een ruime keuze aan luchtvaartmaatschappijen voor hun reizen vanaf dit vliegveld.

Faciliteiten

Het vliegveld biedt verschillende faciliteiten om de reiservaring van passagiers te verbeteren. Er zijn verschillende winkels en restaurants waar reizigers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of souvenirs kunnen kopen. Daarnaast zijn er geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar voor het gemak van de passagiers. Het vliegveld biedt ook gratis Wi-Fi, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis. Er zijn ook faciliteiten voor gehandicapten en kindvriendelijke voorzieningen zoals speelruimtes voor kinderen.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar het vliegveld te komen. Een populaire keuze is een taxi nemen, die direct beschikbaar zijn buiten de terminal. Er zijn ook huurauto’s beschikbaar voor diegenen die liever zelf rijden. Daarnaast bieden sommige hotels in de omgeving gratis pendeldiensten aan voor hun gasten. Openbaar vervoer is ook beschikbaar, met bussen die regelmatig rijden tussen het vliegveld en verschillende delen van de stad.

Jaarlijks aantal reizigers

Tijuana Vliegveld bedient jaarlijks miljoenen reizigers uit zowel binnen- als buitenland. Gemiddeld reizen meer dan 9 miljoen passagiers per jaar via dit vliegveld. Dit maakt het een drukke en belangrijke luchthaven in de regio.

In conclusie is Tijuana Vliegveld (TIJ) een belangrijk vliegveld gelegen in Tijuana, Baja California, Mexico. Met verschillende luchtvaartmaatschappijen, faciliteiten en transportopties biedt het vliegveld een comfortabele en handige ervaring voor reizigers. Of het nu voor zaken of vrije tijd is, Tijuana Vliegveld is een ideale keuze voor reizigers die de regio willen verkennen.

Gerelateerde vliegvelden