Xoxocotlán International Airport

Xoxocotlán International Airport

Inleiding

Xoxocotlán International Airport, ook wel bekend als OAX, is een internationale luchthaven gelegen in Oaxaca City, Mexico. De luchthaven is vernoemd naar een omliggende stad in de staat Oaxaca en wordt bediend door verschillende binnenlandse en internationale luchtvaartmaatschappijen. Met moderne faciliteiten en een breed scala aan diensten, is Xoxocotlán International Airport een belangrijke toegangspoort tot de prachtige stad Oaxaca en de omliggende regio.

Adres

Het adres van Xoxocotlán International Airport is Carretera Internacional 190, Aeropuerto Internacional de la Ciudad de Oaxaca, Santa Cruz Xoxocotlán, Oaxaca, Mexico.

Luchtvaartmaatschappijen

De luchthaven bedient verschillende binnenlandse en internationale luchtvaartmaatschappijen. Hieronder zijn de drie grootste luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Xoxocotlán International Airport:

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Land
Aeroméxico Mexico-Stad, Monterrey, Cancún Mexico
Volaris Guadalajara, Tijuana, Cancún Mexico
Interjet Mexico-Stad, Cancún, Monterrey Mexico

Faciliteiten

Xoxocotlán International Airport beschikt over een breed scala aan faciliteiten en diensten om ervoor te zorgen dat passagiers comfortabel en gemakkelijk kunnen reizen. Enkele van de belangrijkste faciliteiten zijn onder andere:

– Winkels: Er zijn verschillende winkels op de luchthaven waar reizigers souvenirs, lokale producten en andere benodigdheden kunnen kopen.
– Restaurants en cafés: Passagiers kunnen genieten van diverse eetgelegenheden, variërend van snelle hapjes tot uitgebreide maaltijden.
– Geldautomaten en geldwisselkantoren: Er zijn faciliteiten voor geldopname en valutawisseling beschikbaar op de luchthaven.
– Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de terminalgebouwen, zodat passagiers verbonden kunnen blijven tijdens hun reis.
– Autoverhuur: Reizigers kunnen een auto huren bij de autoverhuurbedrijven die aanwezig zijn op de luchthaven.

Transportmogelijkheden

Om van en naar Xoxocotlán International Airport te reizen, kunnen reizigers gebruik maken van verschillende transportopties, waaronder:

– Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar buiten de terminalgebouwen die passagiers naar hun bestemming kunnen brengen.
– Openbaar vervoer: Reizigers kunnen gebruik maken van het openbaar vervoer, zoals bussen, om naar de stad te reizen.
– Autoverhuur: Het is mogelijk om een auto te huren op de luchthaven, zodat reizigers de vrijheid hebben om de regio op eigen gelegenheid te verkennen.

Jaarlijks aantal reizigers

Xoxocotlán International Airport verwelkomt elk jaar een gemiddelde van ongeveer 1 miljoen reizigers. De luchthaven speelt daarmee een belangrijke rol in het faciliteren van het toerisme en het bevorderen van de economie van de regio.

Met zijn moderne faciliteiten, diverse luchtvaartmaatschappijen en gemakkelijke toegang tot de prachtige stad Oaxaca en de omliggende regio, is Xoxocotlán International Airport de ideale keuze voor reizigers die deze adembenemende bestemming willen ontdekken.

Gerelateerde vliegvelden