Groningen Airport Eelde (GRQ)

Beschrijving van Groningen Airport Eelde (GRQ)

Algemene informatie

Groningen Airport Eelde, ook wel bekend als GRQ, is een klein internationaal vliegveld gelegen in Eelde, nabij Groningen. Het is het op twee na grootste vliegveld van Nederland en bedient zowel nationale als internationale vluchten. De luchthaven ligt op een strategische locatie, op slechts 15 kilometer van Groningen, en heeft goede verbindingen met de omliggende regio.

Adres: Machlaan 14a, 9761 TK Eelde

Airlines

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Website
KLM Cityhopper Amsterdam, London-City, München Website
Corendon Antalya, Gran Canaria, Tenerife Website
Wizz Air Gdansk, Skopje, Wenen Website

Voorzieningen en faciliteiten

Groningen Airport Eelde biedt verschillende faciliteiten om het verblijf van passagiers zo comfortabel mogelijk te maken. Hieronder vindt u een overzicht van enkele voorzieningen die beschikbaar zijn op de luchthaven:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Gratis wifi
  • Autoverhuur
  • Bagagekluizen
  • EHBO-post
  • Parkeergelegenheid

Vervoer van en naar de luchthaven

Groningen Airport Eelde is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties voor vervoer van en naar de luchthaven:

Auto

De luchthaven is gemakkelijk te bereiken via de A28 snelweg. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op de luchthaven.

Openbaar vervoer

Er rijden regelmatig bussen van en naar Groningen Airport Eelde. Buslijn 9 verbindt de luchthaven met het centraal station van Groningen.

Taxi

Taxidiensten zijn beschikbaar bij de luchthaven. U kunt een taxi reserveren of er een aanvragen bij de taxistandplaats op de luchthaven.

Bij Groningen Airport Eelde bent u verzekerd van een vlotte en comfortabele ervaring, zowel op het gebied van reizen als op het gebied van voorzieningen. Reizigers kunnen genieten van een breed scala aan faciliteiten en hebben verschillende opties om van en naar de luchthaven te komen.

Gerelateerde vliegvelden