Enugu (ENU)

Luchthaven Enugu (ENU)

Algemene informatie

Luchthaven Enugu (ENU), ook wel bekend als Akanu Ibiam International Airport, is een internationale luchthaven die de stad Enugu bedient. De luchthaven ligt in de staat Enugu in Nigeria. Het is een belangrijke hub in de regio en biedt vluchten naar binnenlandse en internationale bestemmingen. Luchthaven Enugu speelt een cruciale rol in de economische ontwikkeling van de regio en faciliteert zakenreizen en toerisme.

Adres

Luchthaven Enugu (ENU), Akanu Ibiam International Airport, Enugu, Nigeria

Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Arik Air Lagos, Abuja, Port Harcourt
Air Peace Abuja, Lagos, Accra
Dana Air Lagos, Abuja, Owerri

Luchthaven Enugu bedient verschillende luchtvaartmaatschappijen, waarvan de drie grootste hierboven worden vermeld. Deze maatschappijen bieden vluchten naar populaire bestemmingen zoals Lagos, Abuja, Port Harcourt, Accra en Owerri.

Faciliteiten

Luchthaven Enugu biedt een scala aan faciliteiten om het reizen voor passagiers comfortabel en handig te maken. Enkele van de faciliteiten die beschikbaar zijn op de luchthaven zijn:

  • Restaurants en cafés
  • Duty-free winkels
  • Autoverhuur
  • Gratis wifi
  • Banken en geldwisselkantoren
  • Bagageopslag

Met deze faciliteiten kunnen reizigers genieten van maaltijden en drankjes, belastingvrij winkelen, geld wisselen, gebruikmaken van wifi en andere basisbehoeften vervullen tijdens hun verblijf op de luchthaven.

Transportopties

Reizigers hebben verschillende transportopties om van en naar de luchthaven te komen. Enkele van de beschikbare transportmiddelen zijn:

  • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar op de luchthaven om passagiers naar hun gewenste bestemming te brengen.
  • Huurauto’s: Autoverhuur is beschikbaar op de luchthaven voor reizigers die de voorkeur geven aan het zelf besturen van een voertuig.
  • Openbaar vervoer: Er zijn ook bus- en treindiensten beschikbaar om passagiers naar verschillende delen van de stad te brengen.

Reizigers kunnen kiezen uit deze transportopties op basis van hun voorkeur en budget.

Jaarlijkse reizigers

Luchthaven Enugu verwelkomt jaarlijks een aanzienlijk aantal reizigers. Gemiddeld reizen er ongeveer 500.000 passagiers via deze luchthaven. Dit aantal groeit gestaag vanwege de toenemende populariteit van Enugu als toeristische en zakelijke bestemming.

Gerelateerde vliegvelden