Lagos (LOS)
Luchthaven Lagos (LOS)

Algemene informatie

De luchthaven Lagos (LOS), ook wel bekend als Murtala Muhammed International Airport, is de drukste luchthaven van Nigeria. Gelegen in de stad Ikeja, ongeveer 22 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Lagos, is deze luchthaven een belangrijke hub voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. De luchthaven is vernoemd naar de voormalige Nigeriaanse militaire leider, Murtala Ramat Muhammed. Elk jaar verwelkomt de luchthaven miljoenen reizigers van over de hele wereld.

Adres

Het adres van de luchthaven Lagos (LOS) is Ikeja, Lagos, Nigeria.

Belangrijkste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Arik Air Binnenlandse en internationale bestemmingen
Air Peace Binnenlandse en regionale bestemmingen
Air France Internationale bestemmingen

Voorzieningen

De luchthaven Lagos biedt een scala aan faciliteiten voor reizigers. Er zijn diverse winkels waar je souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunt kopen. Daarnaast zijn er restaurants en cafés waar je kunt genieten van diverse maaltijden en drankjes. Voor zakenreizigers zijn er conferentiefaciliteiten en lounges beschikbaar. Andere voorzieningen zijn onder andere geldwisselkantoren, geldautomaten, een apotheek en medische faciliteiten.

Vervoersmogelijkheden

Er zijn verschillende opties om van en naar de luchthaven Lagos te reizen. Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten het terminalgebouw en bieden een handige manier om naar je bestemming te gaan. Het is belangrijk om bij een erkende taxi aan te sluiten om eventuele problemen te voorkomen. Sommige hotels bieden ook een pendeldienst aan voor hun gasten. Het openbaar vervoer is ook een optie, met bussen en treinen die regelmatig van en naar de luchthaven rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

De luchthaven Lagos verwelkomt gemiddeld meer dan 10 miljoen reizigers per jaar. Vanwege de strategische ligging in het hart van Nigeria en de goede verbindingen met andere internationale luchthavens, blijft het aantal reizigers jaarlijks toenemen. De luchthaven heeft zich aangepast aan de groeiende vraag door voortdurend te investeren in infrastructuur en faciliteiten om een comfortabele en efficiënte reiservaring te bieden aan zijn passagiers.


Gerelateerde vliegvelden