Kristiansand Lufthavn

Luchthaven Kristiansand

Luchthaven Kristiansand, ook bekend als Kristiansand Lufthavn Kjevik, is een internationale luchthaven gelegen in de stad Kristiansand in Noorwegen. De luchthaven bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en is een belangrijk transportknooppunt in de regio Vest-Agder.

Adres:

Luchthaven Kristiansand
Kjevikveien 64, 4657 Kjevik, Noorwegen

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
KLM Amsterdam
Widerøe Bergen, Oslo, Stavanger, Trondheim
SAS Kopenhagen, Oslo

Faciliteiten

Luchthaven Kristiansand biedt verschillende faciliteiten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. De luchthaven beschikt over restaurants en cafés, waar reizigers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd of een kopje koffie. Daarnaast zijn er diverse winkels aanwezig waar souvenirs, tijdschriften en andere benodigdheden kunnen worden gekocht. Voor het gemak van de reizigers zijn er ook geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar.

Transportmogelijkheden naar en vanaf de luchthaven

Om van en naar Luchthaven Kristiansand te komen, zijn er verschillende transportopties beschikbaar. Reizigers kunnen kiezen voor het openbaar vervoer, zoals de trein of bus, die regelmatig van en naar de luchthaven rijden. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen, die voor het luchthavengebouw beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er ook autoverhuurbedrijven aanwezig op de luchthaven voor reizigers die liever zelf rijden.

Jaarlijks aantal reizigers

Gemiddeld reizen er ongeveer 1 miljoen passagiers per jaar via Luchthaven Kristiansand. Dit aantal varieert echter afhankelijk van het seizoen en de bestemmingen die worden aangeboden.


Gerelateerde vliegvelden