Stavanger Lufthavn

Stavanger Lufthavn: Gateway to the Norwegian West Coast

Introductie

Stavanger Lufthavn, ook wel bekend als Stavanger Airport, Sola, is de belangrijkste luchthaven aan de westkust van Noorwegen. Gelegen in de provincie Rogaland, dient deze internationale luchthaven als het belangrijkste transportknooppunt voor de regio Stavanger. Met moderne faciliteiten, uitstekende connectiviteit en een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, trekt Stavanger Lufthavn jaarlijks duizenden reizigers uit binnen- en buitenland aan.

Adres

De luchthaven van Stavanger is gelegen op het volgende adres:
– **Adres:** Flyplassveien 230, 4055 Sola, Noorwegen

Luchtvaartmaatschappijen

Stavanger Lufthavn bedient een groot aantal luchtvaartmaatschappijen, waarvan de drie grootste zijn:

Luchtvaartmaatschappij Land van herkomst
SAS Scandinavian Airlines Noorwegen, Zweden, Denemarken
Norwegian Air Shuttle Noorwegen
KLM Royal Dutch Airlines Nederland

Faciliteiten

Stavanger Lufthavn biedt een breed scala aan faciliteiten om het verblijf van reizigers zo aangenaam mogelijk te maken. Enkele van de veelvoorkomende faciliteiten zijn:

– Winkels: De luchthaven herbergt diverse winkels waar reizigers souvenirs, kleding, boeken en andere benodigdheden kunnen kopen.
– Restaurants en cafés: Er zijn verschillende eetgelegenheden waar reizigers kunnen genieten van een smakelijke maaltijd of een drankje.
– Duty-free winkels: Passagiers die naar internationale bestemmingen vliegen, kunnen gebruikmaken van de belastingvrije winkels om parfums, sterke drank, tabak en meer te kopen.
– Geldautomaten en wisselkantoren: Er zijn faciliteiten beschikbaar voor het opnemen van contant geld en het wisselen van valuta.
– Lounge: De luchthaven biedt een lounge voor degenen die op zoek zijn naar extra comfort en privacy.

Transportopties naar en van de luchthaven

Om reizigers gemakkelijk toegang tot en van de luchthaven te bieden, zijn er verschillende transportopties beschikbaar:

– Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen de luchthaven en het stadscentrum van Stavanger, evenals nabijgelegen steden en dorpen.
– Taxi: Reizigers kunnen gemakkelijk een taxi nemen naar hun gewenste bestemming. Taxistandplaatsen zijn te vinden buiten de terminal.
– Autoverhuur: Voor diegenen die de vrijheid willen hebben om rond te reizen, zijn er autoverhuurbedrijven beschikbaar op de luchthaven. Reserveringen kunnen vooraf worden gemaakt of ter plaatse worden gedaan.
– Trein: Hoewel er geen directe treinverbinding is vanaf de luchthaven, kunnen reizigers met de bus naar het treinstation van Stavanger reizen en vanaf daar verder reizen per trein.

Jaarlijkse passagiersaantallen

Stavanger Lufthavn verwelkomt jaarlijks meer dan 4 miljoen passagiers. Met haar uitgebreide aanbod van vluchten en goede verbindingen met verschillende internationale bestemmingen, blijft de luchthaven groeien in populariteit onder zowel zakelijke als recreatieve reizigers.

Kom en ontdek de charme van de Noorse westkust via Stavanger Lufthavn!

Gerelateerde vliegvelden