Kiev (KBP)

Luchthaven Kiev (KBP)

Adres: IA Boryspil, bld. Kyiv, Kyiv region, Ukraine, 08307

Introductie

De luchthaven Kiev (KBP), ook bekend als de Internationale Luchthaven Boryspil, is de grootste en drukste luchthaven van Oekraïne. Gelegen in de buurt van de stad Boryspil, ongeveer 29 kilometer ten oosten van het centrum van Kiev, is deze luchthaven een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Grote Luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen
Ukraine International Airlines Binnenlandse en internationale bestemmingen
Wizz Air Europese bestemmingen
Air France Internationale bestemmingen

De luchthaven Kiev bedient een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen, met Ukraine International Airlines als belangrijkste speler. Deze nationale luchtvaartmaatschappij biedt zowel binnenlandse als internationale vluchten aan. Wizz Air en Air France zijn twee andere belangrijke luchtvaartmaatschappijen die passagiers verbinden met verschillende Europese en internationale bestemmingen.

Faciliteiten

De luchthaven Kiev biedt uitgebreide faciliteiten en services om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Enkele van de faciliteiten zijn onder andere:

  • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van maaltijden en drankjes
  • Winkels en boetieks waar u kunt winkelen voor souvenirs, kleding en elektronica
  • Banken en geldautomaten voor financiële transacties
  • Gratis wifi-verbinding in het hele terminalgebouw
  • Luxe lounges voor premium passagiers met extra comfort en services
  • Parkeergelegenheid voor zowel kort als lang verblijf

Met deze faciliteiten kunnen reizigers comfortabel hun tijd doorbrengen op de luchthaven Kiev terwijl ze wachten op hun vlucht of tijdens een tussenstop.

Vervoersmogelijkheden

Naar en van de luchthaven Kiev zijn er verschillende vervoersmogelijkheden beschikbaar:

  • Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen de luchthaven en het centrum van Kiev. Deze bussen zijn een betaalbare optie voor reizigers.
  • Taxi: Taxi’s zijn direct beschikbaar buiten de terminal en bieden een gemakkelijke en snelle manier van transport naar de stad.
  • Autoverhuur: Voor reizigers die graag zelf rijden, zijn er autoverhuurbedrijven op de luchthaven waar voertuigen kunnen worden gehuurd.

Reizigers kunnen het meest geschikte vervoermiddel kiezen op basis van hun behoeften en voorkeuren.

Jaarlijks aantal reizigers

De luchthaven Kiev trekt jaarlijks een groot aantal reizigers. In 2019 verwelkomde de luchthaven meer dan 15 miljoen passagiers, wat de populariteit en het belang van deze luchthaven onderstreept.

Met zijn uitgebreide faciliteiten, grote luchtvaartmaatschappijen en uitstekende vervoersmogelijkheden is de luchthaven Kiev (KBP) een belangrijke hub voor reizigers die Oekraïne bezoeken en de charmante stad Kiev verkennen.

Gerelateerde vliegvelden