Luchthaven Odesa

Luchthaven Odesa

Adres:

Chmielnickoho 50, Odessa, Ukraine

Luchthaven Odesa, ook bekend als de Luchthaven Odesa Chmielnickoho, is de belangrijkste internationale luchthaven in Oekraïne. Gelegen in de stad Odessa, is het een belangrijk centrum voor luchtvervoer in de regio en een toegangspoort tot het land. De luchthaven biedt vluchten naar binnenlandse en internationale bestemmingen en bedient jaarlijks duizenden passagiers.

Grootste luchtvaartmaatschappijen

Luchtvaartmaatschappij Bestemmingen Aantal vluchten per week
Ukraine International Airlines Binnenlandse en internationale bestemmingen 100+
Turkish Airlines Istanbul, Ankara, Antalya 50+
Austrian Airlines Wenen 30+

Luchthaven Odesa biedt een scala aan faciliteiten om het comfort en de behoeften van de reizigers te waarborgen. Er zijn verschillende restaurants, cafés en winkels waar passagiers terecht kunnen voor eten, drinken en last-minute aankopen. Daarnaast zijn er ook geldautomaten, wisselkantoren en een postkantoor beschikbaar. Voor passagiers die behoefte hebben aan wifi, biedt de luchthaven gratis draadloos internet.

De luchthaven beschikt over goede transportmogelijkheden om reizigers van en naar het vliegveld te vervoeren. Er zijn taxidiensten beschikbaar die passagiers direct naar hun bestemming kunnen brengen. Daarnaast biedt de luchthaven ook bussen die regelmatig naar het stadscentrum van Odessa rijden. Voor passagiers die hun eigen voertuig hebben, zijn er parkeermogelijkheden beschikbaar tegen een vergoeding.

Gemiddeld reizen er elk jaar duizenden passagiers door Luchthaven Odesa. Vanwege de ligging in Odessa, een stad die bekend staat om zijn toeristische attracties en economische kansen, is de luchthaven een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. Met tal van luchtvaartmaatschappijen die aansluiting bieden op populaire binnenlandse en internationale bestemmingen, blijft Luchthaven Odesa een drukbezochte bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

Gerelateerde vliegvelden